Jusufspahić: Hvala Bogu, muslimani u Srbiji su slobodni!

Prava je "blagodet Božja" kada Kurban-bajram proslavljamo sa braćom iz Srpske pravoslavne crkve, Jevrejske zajednice i drugih verskih zajednica, rekao je zamenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije

  • 0

Zamenik reis-ul-uleme Islamske zajednice Srbije i srbijanski muftija Muhamed Jusufspahić izjavio je danas da je zahvalan Bogu što su muslimani u Srbiji slobodni i izrazio nadu da je i "Srbiji lepo" sa muslimanima koji u njoj žive.

Muftija je rekao da je za muslimane prava "blagodet Božja" kada Kurban-bajram proslavljaju sa braćom iz Srpske pravoslavne crkve, Jevrejske zajednice i drugih verskih zajednica.

Proslavi je prisustvovao i predsednik Skupštine grada Beograda Aleksandar Antić koji je još jednom muslimanima u Srbiji čestitao Kurban-bajram.

Jusufspahić je rekao i da je u Bajrakli džamiji bio veliki skup, ali i da se molitva klanjala u 17 drugih opština, u nekima i na po dva mesta.

- Lepo je kada odemo na hadž, ali je lepo i kada ostanemo ovde - rekao je Jusufspahić i dodao da je isto tako lepo kada se "kurbansko meso" podeli onima koji nemaju jer je to način da se vernici prilibliže Bogu.

Muftija je najavio da će uskoro sa gradskim vlastima biti rešeno pitanje muslimanskog groblja tako što će Islamskoj zajednici biti dodeljena parcela na svakom od beogradskih grobalja.

Poželevši da svi živimo u miru i blagostanju, Antić je na bajramskoj sofri, priređenoj nakon jutarnje molitve, rekao da je sjajno to što je veliki broj Beograđana, bez obzira na versku pripadnost, došao do džamije.

- To i jeste upravo ono za šta svi zajedno treba da se borimo, da svi živimo jedni pored drugih, da uvažavamo jedni druge, da dolazimo jedni drugima na slavlja - poručio je Antić.

(Telegraf.rs / Tanjug / Foto: Beoinfo)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA