KANTINA OD 8,5 MILIONA EVRA: U "Fijatu" radnici ručaju za 35 dinara!

 
  • 3

Obrok od 35 dinara se sastoji od supe ili čorbe, glavnog jela po izboru (kuvanog, s roštilja ili pice i paste) salate i kolača ili voća. Čelnici "Fijata" dnevno troše 10.000 evra za ishranu

GALA RUČAK ZA MALE PARE! U fabrici "Fijat automobili Srbija" Kragujevcu juče je počela da radi kantina za ishranu zaposlenih, u čiju je izgradnju i opremanje uloženo 8,5 miliona evra.

U pet restorana i kuhinji svakog dana se priprema oko 3.000 obroka za zaposlene i goste kompanije u Kragujevcu, a tokom vikenda radnici će na raspolaganju imati i sendviče.

- Jelovnik je odabran i definisan sa stručnjacima iz Torina kako bi zadovoljio potrebe radnika za energetski vrednom i uravnoteženom ishranom, a prostudirali smo i kakve su potrebe ishrane ljudi u Srbiji - rekao je novinarima direktor FAS Antonio Čezare Ferara.

On je naveo da se vodi računa i o posebnim potrebama zaposlenih koji uzimaju vegetarijansku hranu, onima koji su na dijeti ili poste. Obrok se sastoji od jedne supe ili čorbe, glavnog jela po izboru (kuvanog, sa roštilja ili pice i paste), salate i kolača ili voća.

Cena obroka koju plaćaju zaposleni je 35 dinara, a FAS po svakom obroku pokriva razliku troškova do šest evra. Prema rečima Antonija Čezare Ferare, FAS svakog dana za obroke ima troškove od 10.000 evra.

Priprema hrane u FAS poverena je firmi "Selko" iz Vršca, koja radi ketering za "Filip Moris", NBS...

Nova fabrika automobila u Kragujevcu, u kojoj italijanski "Fijat" ima 67 odsto kapitala a Vlada Srbije 33 odsto, otvorena je 16. aprila ove godine. U kragujevcu "Fijat" proizvodi novi model "500L", a najavljeno je da će naredne godine obnoviti i proizvodnju automobila "punto klasik".

(Telegraf.rs/Izvor: Informer)

 

 

 

Video: Vozač dobio kutiju pa napravio ovaj potez: Snimak sa autobuske stanice koji niko nije video

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hf

    26. oktobar 2012 | 16:38

    Al zato Selko dere po Vršcu,obroci katastrofa loši,a cena cca 500 din.

  • паметњаковић млађи хтц

    26. oktobar 2012 | 15:02

    е хвала богу да има негде да се једе за мање паре него у српком парламенту!

  • mabula

    26. oktobar 2012 | 14:38

    što bi se reklo, napravili su fabriku za pranje para unutar fabrike i sad samo skidaju porez na nerealne cene obroka tj. razlike koju šatro dotiraju. evropski lepo i pametno. samo što kod nas nema komisije da utvrdi koliko ih taj obrok stvarno košta i koliko je stvarno uloženo u kuhinju. u srbiji svima lepo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA