SUĐENJE DŽAJIĆU: Kraj 7. novembra svedočenjem Drulića

 
  • 2

Nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, koji je poslednji svedok tužilaštva u procesu protiv Dragana Džajića, telefonom je obavestio Viši sud u Beogradu da danas nije bio u mogućnosti da dođe na suđenje jer mu je žena operisana

U Višem sudom u Beogradu danas je nastavljeno suđenje nekadašnjem predsedniku fudbalskog kluba Crvena zvezda Draganu Džajiću i trojici njegovih saradnika, zbog optužbi da su prisvojili oko osam miliona evra od transfera fudbalera.

Fudbaler Goran Drulić, koji je poslednji svedok tužilaštva, ponovo nije došao na suđenje, pa je njegovo saslušanje zakazano za 7. novembar. Sudija Danko Laušević rekao je da ga je Drulić iz inostranstva pozvao telefonom i obavestio ga da nije u mogućnosti da dođe na suđenje jer mu je žena operisana. 

- Drulić mi je rekao da će u Beogradu biti krajem oktobra i početkom novembra i da će 99,9 posto moći da dođe na suđenje. Dogovor je da me nazove posle današnjeg suđenja i da mu saopštim za kada je zakazan sledeći pretres - rekao je sudija Laušević.

Sudija je napomenuo da je Drulić poslednji svedok kojeg je predložilo Više tužilaštvo. Posle Drulićevog odštetnog zahteva protiv Crvene zvezde pokrenut je krivični postupak protiv Džajića i njegovih saradnika. Ukoliko u nastavku suđenja ne bude novih dokaznih predloga za saslušanje svedoka, veštačenja ili pribavljanje drugih materijalnih dokaza, sud bi posle Drulićevog saslušanja mogao da zaključi glavni pretres, a potom zakaže završne reči tužilaštva i odbrane i izrekne presudu.

Na današnjem suđenju je saslušan Milovan Pavlović, nekadašnji član Upravnog odbora Crvene zvezde .

On je rekao da se tokom 2003. godine na sastancima Upravnog odbora pričalo da je Drulić "kvalitetan igrač i da bi Zvezda za njega mogla da dobije oko dve miliona maraka". Pavlović nije mogao da se seti drugih detalja oko Drulićevog transfera zbog čega je sud u zapisniku konstatovao da se pročitaju njegovi iskazi iz istrage, koje je dao 2008. i 2009. godine u tri navrata.

Osim Džajića, optuženi su i bivši prvi sekretar kluba Miloš Marinković, finansijski direktor Vladimir Cvetković i fudbalski menadžer Ranko Stojić.

Njih tužilaštvo tereti da su protivpravno prisvojili oko osam miliona evra od prodaje četiri fudbalera Crvene zvezde - Gorana Drulića, Zorana Njeguša, Perice Ognjenovića i Ivana Dudića.

(Telegraf.rs)

Video: Bolna pesma za Dušana: Sestra ubijeng dečaka recitovala poemu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • realnos

    23. oktobar 2012 | 10:40

    Narod ce da vas sudi zbog ovoga sto radite Draganu Dzajicu!

  • nenad

    23. oktobar 2012 | 20:08

    sta rade lopovi , samo produzuju sudjenje , da bih ova bagra Vesic i Lukic upropastili zvezdu sto vise . lopovi ima boga

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA