Ilić: Nema više besplatnih državnih stanova!

 
  • 0

"Model koji smo koristili na izgradnji Stepe i naselja u Ivana Ribara za 7.000 stanova u Beogradu je odličan, ali tu je država dala subvencije. Sada u budžetu za 2013. nema para za to", kaže ministar građevine u Vladi Srbije

Ministar za građevinu i urbanizam Velimir Ilić kaže da u istrazi o eventualnim slučajevima korupcije prilikom velikih investicija treba biti posebno precizan i obazriv, i dodaje da naročito treba preispitati rad nadzornih organa u izvođenju velikih projekata.

- Ja sam analizirao sve te poslove koji su bili problematični. Svuda je postojao jedan uzrok - nadzorni organi, koji su potpisivali sve i svašta - rekao je Velimir Ilić.

Ilić je ukazao na slučajeve malverzacija u investicijama na Kosovu i Metohiji, o čemu se mnogo priča poslednjih dana, i istakao da su nadzorni organi potpisali svu dokumentaciju, "najurednije".

Ilić je rekao da je nedavno posetio jedno gradilište u Srbiji, koje je van njegove nadležnosti kao ministra, ali je hteo da vidi kako se radi most.

- Ja bih odmah zabranio toj firmi koja izvodi radove i pohapsio izvođače. Da li vi verujete da su nadzorni organi, koji su inače korektni, svi podneli neopozive ostavke... Svi ćute - preneo je Ilić.

Velimir Ilić kaže da novca za subvencionisane stanove poput onih u naselju Stepa Stepanović nema.

- Model koji smo koristili na izgradnji Stepe i naselja u Ivana Ribara za 7.000 stanova u Beogradu je odličan, ali tu je država dala subvencije. Sada u budžetu za 2013. nema para za to - istakao je Ilić.

Ilić je rekao da se Vlada Srbije sada bori da pronađe sredstva i podstakne građevinarstvo.

- Građevinarstvo je motor razvoja srpske privrede. Kada krene građevinarstvo, krenuće cela Srbija, jer ga prati 26 privrednih grana - istakao je on.

Srpski ministar građevinarstva i urbanizma kazao je da će se kroz izgradnju auto-puteva u Srbiji pokrenuti i putari i građevinari, jer se uz saobraćajnice grade i moteli i drugi objekti.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA