SOLARNO PUNJENJE U VALJEVU: "Stroberi drvo" za mobilne telefone u gradu na Kolubari

 
  • 0

Peti solarni punjač u saradnji kompanije "Stroberi enerdži" i kompanije mt:s postavljen je u opštini Valjevo

Novi, peti po redu solarni punjač za mobilne uređaje "Stroberi drvo" postavljen je u Valjevu, čime je nastavljena uspešna saradnja kompanija "Stroberi enerdži" i mt:s. Tačno godinu dana nakon postavljanja prvog solarnog punjača u Beogradu, i građanima Valjeva omogućeno je da baterije svojih mobilnih telefona i ostalih prenosivih uređaja dopune koristeći sunčevu energiju.

Pored punjenja baterija prenosivih uređaja, pet metara visok, solarni punjač "Stroberi drvo omogućava i besplatno surfovanje internetom putem modernizovane mt:s mreže, u neposrednoj blizini punjača.

- Uvereni smo u to da postavljanjem solarnog drveća doprinosimo izgradnji tehnološki naprednog društva, zasnovanog na znanju, inovativnosti i preduzimljivosti. Istovremeno, saradnjom sa mladim ljudima iz kompanije "Stroberi enerdži" ukazujemo na našu privrženost preduzetništvu mladih, kao i na opredeljenje da stvaramo uslove za uvođenje obnovljivih izvora energije - izjavio je Miroslav Gajić, koordinator za tehniku Izvršne jedinice Valjevo Telekoma Srbija.

Osim postavljanja "Stroberi drveta", a povodom obeležavanja godišnjice od postavljanja prvog solarnog punjača, dodeljene su i nagrade za recepte za "Najbolji valjevski kolač od jagoda", koji su građani slali na Facebook stranu "Stroberi enerdži" tima tokom trajanja konkursa. Pobednik konkursa dobio je recept koji je imao najveći broj deljenja putem društvene mreže Facebook.

- Od danas građani sve četiri strane Srbije imaju mogućnost da svoje mobilne uređaje napune energijom Sunca. Zahvaljujući saradnji sa kompanijom Telekom Srbija, građani Beograda, Kikinde, Vranja, Bora i od danas Valjeva neće imati problem sa praznom baterijom. Velika nam je čast da upravo u Valjevu obeležimo ovu, za nas veoma značajnu, saradnju sa kompanijom Telekom Srbija, koja nam je tokom ovih godinu dana značajno pomogla u našem cilju da obnovljive izvore energije približimo što većem broju ljudi. Za godinu dana 165.000 ljudi je napunilo svoje mobilne uređaje na jednom od ova četiri "Stroberi drveta", a energija koju smo sačuvali bila bi dovoljna da ispečemo 6.000 palačinki, da svaki stanovnik Indonezije pošalje SMS poruku, ili da 84 puta pogledamo sva tri dela filma "Gospodar prstenova" - rekao je Miloš Milisavljević, osnivač i direktor kompanije "Stroberi enerdži".

Solarni punjač u Valjevu postavljen je i zahvaljujući saradnji sa Opštinom Valjevo. Da podsetimo, kompanije Telekom Srbija i "Stroberi enerdži" postavile su prvo "Stroberi drvo" u Beogradu pre tačno godinu dana, a na  ovogodišnjem ATP turniru Serbijan open predstavljen je i prenosivi model solarnog punjača.

(Telegraf.rs)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA