BRAMERC U SARAJEVU: Saradnja sa BiH na visokom nivou

 
  • 0

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju, Serž Bramerc u Sarajevu razgovarao o potpisivanju Sporazuma BIH i Srbije o razmeni dokaza o krivičnim delima ratnih zločina

Glavni tužilac Međunarodnog krivičnog tribunala za bivšu Jugoslaviju (ICTY) Serž Bramerc  doputovao je u dvodnevnu posetu Sarajevu i sastao se sa članovima Predsedništva BiH Bakirom Izetbegovićem i Nebojšom Radmanovićem.

Razgovarali su o saradnji BiH sa Tužilaštvom u Hagu, uz ocenu da je saradnja "na visokom nivou", saopštilo je Predsedništvo BiH.

Bramerc i članovi Predsedništva BiH razgovarali su i o potpisivanju Sporazuma Bosne i Hercegovine i Srbije o razmeni dokaza o krivičnim delima ratnih zločina.

- Regionalna saradnja je glavna svrha moje posete. Sutra ću se sastati sa kolegama iz Tužilaštva BiH i govorićemo o napretku predmeta iz takozvane kategorije 2, odnosno o predmetima koje je Haški tribunal prebacio sudovima u BiH - rekao je Bramerc.

Tokom posete, tužilac će se sastati sa predstavnicima Tužilaštva BiH, međunarodne zajednice i Udruženja žrtava rata, sa kojima će razgovarati o procesima protiv optuženih za ratne zločine i sprovođenju strategije za kažnjavanje ratnih zločina.

Bramerc je doputovao u BiH u okviru pripreme redovnog izveštaja o radu koji će novembra podneti Savetu bezbednosti UN.

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Privremene insitucije u Prištini ulicu u Banjskoj nazvale po poginulom albanskom policajcu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA