DOBRA VEST: Cene jestivog ulja niže za 15 do 20 dinara po litru

 
  • 0

Na sastanku ministra spoljne i unutrašnje trgovine Rasima Ljajića i proizvođača jestivog ulja dogovoreno je da se snize proizvođačke cene i maksimalne trgovačke marže

Cena jestivog suncokretovog ulja u maloprodaji biće niža za 15 do 20 dinara po litru od sadašnje, saopšteno je iz kabineta ministra trgovine Rasima Ljajića nakon sastanka sa proizvođačima jestivog ulja iz Srbije. Razlog pojeftinjenja je snižavanje proizvođačke cene i maksimalne trgovačke marže na ulje.

Kako je saopšteno, uljari su na sastanku sa ministrom izrazili spremnost da snize proizvođačke cene suncokretovog ulja za tri do 10 odsto, u zavisnosti od proizvođača, kao i vrste tog proizvoda.

Potpredsednik Vlade i ministar spoljne i unutrašnje trgovine Ljajić je informisao uljare i o nameri Vlade Srbije da na sledećoj sednici, na predlog tog Ministarstva, donese uredbu o snižavanju maksimalne trgovačke marže na prodaju ulja sa sadašnjih 10 na pet odsto.

- Odluka proizvođača ulja da snize proizvođačke cene ove životne namirnice, kao i najavljena uredba Vlade o snižavanju trgovačkih marži na prodaju ulja, obezbediće tržišnu i cenovnu stabilnost snabdevanja uljem u narednom periodu - navedeno je u saopštenju.

Kako je najavljeno, paralelno s tim, Vlada Srbije će preko Republičke direkcije za robne rezerve nastaviti snabdevanje tržišta uljem iz robnih rezervi.

Litar ulja iz robnih rezervi košta 142 dinara, a u slobodnoj prodaji i do 190 dinara.

(M. S. / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA