EKOLOŠKA KATASTROFA: Opet pomor ribe u Jadru!

Direktor Opštinske direkcije za izgradnju Milomir Stanimirović kaže da je 60 kilograma uginule ribe nađeno "između dva mosta" na izlazu iz Osečine ka selu Komirić

  • 0

Riba u reci Jadar, u blizini Osečine, otrovana je po drugi put za poslednjih 20 dana.

Direktor Opštinske direkcije za izgradnju Milomir Stanimirović kaže da je uginula riba i ovog puta nađena "između dva mosta" na izlazu iz Osečine ka selu Komirić.

Voda je crna u dužini od nekoliko kilometara - rekao je Stanimirović.

ZNA SE KO JE KRIV?

On dodaje da sumnja da je u oba slučaja krivac fabrika za preradu voća "Podgorina frukt" iz Osečine, čiji je vlasnik austrijsko-srpska kompanija. Stanimirović kaže da ta firma otpadne vode u Jadar ispušta po mraku, te da će tek u petak biti vidljive razmere pomora ribe.

Stanimirović je dodao da je septembru nađeno 60 kilograma mrtve ribe.

Republički vodoprivredni inspektor zadužen za Kolubarski i Mačvanski okrug Vesna Vujić potvrdila je da je pomor koji se dogodio u četvrtak 10. oktobra sličan onome od 18. septembra.

- Analiza uzoraka vode, koju smo tada uzeli, još nije gotova, a obavlja se u referentnoj ustanovi u Beogradu - objasnila je Vujićeva.

Inspektorka Vujić kaže da je 18. septembra fabrici "Podgorina frukt" iz Osečine zabranila ispuštanje otpadne vode u Jadar, ali se kompanija žalila i postupak je u toku.

- Osečina nije rešila pitanje prečišćavanja otpadnih voda, te se one izlivaju u Jadar, čiji je vodostaj od letos izuzetno nizak - rekla je Vujićeva.

(M. S. / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA