Čačanima zaplenjuju imovinu zbog pretplate!

 
  • 0

RTS je predala Osnovnom sudu u Čačku predloge da se dozvole izvršenja protiv 300 dužnika iz ovog grada koji nisu plaćali televizijsku pretplatu

Radio-televizija Srbije predala je Osnovnom sudu u Čačku predloge da se dozvole izvršenja protiv 300 dužnika iz ovog grada koji nisu plaćali televizijsku pretplatu! Predlozi su podneti na osnovu verodostojnih izvoda iz poslovnih knjiga, koji glase na "Elektrosrbiju" i RTS, rekla je portparol Osnovnog suda Tatjana Kandić.

- U toku je postupak za ispitivanje urednosti predloga i verodostojnosti isprava, čime se bavi Izvršno odeljenje u kojem radi dvoje sudija - rekla je Kandićeva.

Ovaj postupak je regulisan Zakonom o izvršenju i obezbeđenju. Posle rešenja o izvršenju dužnik ima pravo prigovora, a potom slede popis i plenidba dela imovine. Zakonom je tačno predviđeno šta ne može biti predmet izvršenja, pri čemu se vodi računa da li su delovi imovine neophodni jednom domaćinstvu.

Među njima su, pored ostalog predmeti lične upotrebe, šporet, frižider i peć za grejanje, hrana i ogrev, ali i lični spisi, porodične fotografije i kućni ljubimci.

Tužbe protiv dužnika za RTV pretplatu podnete su još samo na području gradova Valjevo i Beograd.

Telegraf.rs je pre četiri dana već pisao o tome da internetom kruži peticija u kojoj se građani pozivaju da ne primaju koverte iz suda narednih dana, jer je, kako se navodi, reč o pokušaju RTS-a da ih prevari.

(Tanjug)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA