AUTOR FILMA: "Nevinost muslimana" nije uzrok nasilja!

 
  • 1

Advokati Marka Baseleja Jusefa (55) tvrde da su napadi, kao onaj u Libiji u kome je ubijen američki ambasador Kris Stivens, ranije planirani

Advokati Marka Baseleja Jusefa (55), autora kratkog filma "Nevinost muslimana", tvrde da taj film nije uzrok nasilja u Egiptu i Libiji i navodi da to dokazuje i poslednji izveštaji Stejt departmenta i Bele kuće.

Branilac Kris Vilijams je rekao da se sada vidi da su napadi, kao onaj u Bengaziju u kome je ubijen američki ambasador Kris Stivens, bili ranije planirani i da njihov branjenik i njegov film to nisu izazvali.

Jusef se od kraja septembra nalazi u pritvoru, ali ne zbog filma, već zbog kršenja ranije osude za uslovnu zatvorsku kaznu.

Ovaj egipatski Kopt, koji je više puta tokom života menjao ime, sada se tereti da je prekršio raniju presudu na koju je osuđen zbog bankarske prevare iz 2010. godine.

Njemu je presudom bilo zabranjeno da pet godina koristi kompjuter i internet. Presudom je utvrđeno da je Jusef, koji se tada zvao Nakula, bankarskom prevarom preuzeo identitete više osoba i podizao novac u njihovo ime.

Jusef je posle emitovanja filma na Jutjubu i demonstracija koje su počele u muslimanskom svetu napustio svoj dom u Los Anđelesu, plašeći se za svoj život.

Nekoliko glumaca iz filma je najavilo da će ga tužiti, rekavši da je on naknadno izmenio delove filma i da im nije istinito rekao šta je tema kratkometražnog video-snimka.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mr.

    11. oktobar 2012 | 09:03

    Pa da,nije on uzeok ali je Film uzrok svega toga,ja necu da razmisljam koliko su ameri ubili njih tamo... Haos bre... U ostalom pojavio se snimak kako spasavaju Ambasadora. Ameri nikad nikom nisu valjali...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA