ZAŠTO NEMA HONORARA? RTS plaćao frizerske usluge tri miliona dinara! (FOTO)

 
  • 5

Samo u 2012. izdvojena neverovatna suma za potrebe hemijskog čišćenja, za kancelarijski materijal, koverte raznih tipova, kao i molerske radove, za javne nabavke ukupno 72 miliona dinara! TIJANIĆ: Prekidam saradnju sa Telegrafom!

Tokom poslednje četiri godine, iz Javnog servisa je otišlo više miliona dinara za potrebe javnih nabavki. Od toga, samo za frizerske usluge RTS je u 2011. godini izdvojio neverovatnih tri miliona dinara, u šta se Telegraf uverio na osnovu dokumentacije (pogledaj sliku).

U obaveštenju RTS-a o zaključenom ugovoru se navodi da je ova TV kuća 2. novembra 2011. godine angažovala frizerski salon "Studio Prostor" sa Terazija za ulepšavanje svojih voditeljki.

Daljim pregledom dokumentacije koja se, inače, nalazi na sajtu Javnog servisa, ali nije dostupna svakome, otkrili smo i zanimljiv podatak da je u 2012. godini izdvojena neverovatna suma od 2.500.000 dinara za hemijsko čišćenje i pranje, za kancelarijski materijal 2.908.200 dinara, molersko-farbarski materijal 429.654 dinara,  koverte raznih tipova 2.420.000, potrošni materijal i oprema za održavanje sanitarnih čvorova 509.247 dinara, papir i papirnu konfekciju 1.435.500 dinara, dok je za hotelski smeštaj u zemlji i inostranstvu potrošeno 60.000.000 dinara!

Cena svih javnih nabavki za 2012. godinu iznosi 72 miliona dinara! I to samo za jednu godinu.

Nakon dostavljene dokumentacije, pokušali smo da kontaktiramo direktora Javnog servisa Aleksandra Tijanića. Međutim, Tijanić nam je rekao da zbog našeg prethodnog teksta o neisplaćenim honorarima na RTS-u "prekida saradnju sa Telegrafom".

Podsećamo, jedan od zaposlenih na RTS-u je u razgovoru za Telegraf.rs otkrio detalje o teškoj finansijskoj situaciji u kojoj se nalaze honorarni saradnici Javnog servisa. Njima se, prema njegovim rečima, duguje 6 plata, a ovih dana isplaćena im je tek aprilska zarada. S druge strane, RTS je za "ekskluzivni" snimak pada aviona u Novoj Pazovi platio 500 evra, u šta se na licu mesta uverio i reporter Telegrafa.

Kao opravdanje za nedavno zakašnjenje u isplati zarada stalno zaposlenima je rečeno da "plate kasne zbog isplate honorara Radošu Bajiću za seriju "Selo gori a baba se češlja".

(I. Danić)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • mikac

    10. oktobar 2012 | 10:29

    Prekidam saradnju sa RTS jer objavljuje iste serije 5o put. Molim da mi vise ne salju racune za pretplatu. Ako moze Tijanic zasto nemogu i ja.

  • Ja

    10. oktobar 2012 | 10:04

    Osisace i nas Tijanic ali na nulu...

  • sasa stankovic

    10. oktobar 2012 | 08:17

    Ima se moze se ! Sve dok pretplata za TV ide paralelno sa rn. za struju, veliki gazda "Javnog servisa" ce krcmit kako mu drago. Ispast ce kao on ne zna sta mu rade "trudbenici" Velika sarena laza, iako se fantasticno dobro zna kolika su sredstva uplacena na racun TV, jos uvek se nezna kolike su javne nabavke. Nitko mu nista ne moze !

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA