SIMBOLIČNA ODŠTETA: Njujork traži od Irana šest milijardi dolara odštete

 
  • 1

Okružni sud u Njujorku je takvu odluku doneo, jer se Iran nalazi na listi navodnih krivaca za napad od pre 11 godina, uz Al Kaidu, talibane i Hezbolah

Američki sud odlučio je da od Irana formalno zatraži šest milijardi dolara odštete za žrtve napada na Njujork 11. septembra 2001. godine, što se više ocenjuje kao simboličan zahtev, javlja agencija AFP.

Okružni sud u Njujorku je takvu odluku doneo, jer se Iran nalazi na listi navodnih krivaca za napad od pre 11 godina, uz Al Kaidu, talibane i Hezbolah.

U odluci suda se kao jedan od razloga navodi podatak da su neki od napadača koji su oteli avione pre dolaska u Ameriku boravili u Iranu. Agencija AFP ističe da su odnosi SAD i Irana danas napeti zbog nuklearnog programa koji razvija zvanični Teheran. Podseća se i da je sudija Džordž Danijels prošle godine doneo odluku o naknadi štete, a sada je izračunato koliko će to iznositi.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nenad

    4. oktobar 2012 | 10:24

    Znaci onda su nama ameri duzni bar 100 milijardi zato sto su nas vratili 100 godina unazad...licemerje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA