Od četvrtka smene direktora javnih preduzeća

- Sada imamo jedan vrlo nezgodan vakuum. Neki direktori znaju da će biti smenjeni, pa ima i onih koji se i ne pojavljuju na poslu. Ta preduzeća stoje, ništa se ne radi, a ima slučajeva i da se zapošljavaju novi ljudi. Vlada mora da postavi ekipu sa kojom će raditi i sarađivati - rekao je izvor Novosti

  • 0

Na sastanku šefova stranaka koje čine vladajuću većinu, u četvrtak bi trebalo da bude dogovoreno pitanje čelnih pozicija u javnim preduzećima do izbora novih rukovodioca na konkursima, pišu Novosti.

Jedna od varijanti koja će biti predložena je da postojeće direktore odmah zamene vršioci dužnosti po meri nove vlade.

Postavljeni vršioci dužnosti preduzećima će upravljati dok se konkursi ne okončaju. U ''trku'' za fotelje, naravno, mogu da uđu i dosadašnji direktori, ako ispunjavaju sve uslove.

- Sada imamo jedan vrlo nezgodan vakuum. Neki direktori znaju da će biti smenjeni, pa ima i onih koji se i ne pojavljuju na poslu. Ta preduzeća stoje, ništa se ne radi, a ima slučajeva i da se zapošljavaju novi ljudi. Vlada mora da postavi ekipu sa kojom će raditi i sarađivati - rekao je izvor Novosti iz Nemanjine 11.

List podseća da su pre dve nedelje zamenjeni čelnici "Telekoma", "Pošte Srbije", "Transnafte" i "Elektromreže Srbije", a  u međuvremenu imenovan je i novi direktor Građevinske direkcije Srbije.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA