MMF će od Srbije tražiti da proda Telekom!

Međunarodni monetarni fond će u pregovorima insistirati da što manje da para, a da Srbija proda sve što može, smatra ekonomista Mlađen Kovačević

  • 0

Ekonomista Mlađen Kovačević ocenio je da će Međunarodni monetarni fond (MMF) u pregovorima za kreditni aranžman od Srbije tražiti da proda Telekom Srbija i beogradski aerodrom "Nikola Tesla".

- Mislim da će MMF u pregovorima insistirati na što manje da para, a da Srbija proda sve što može - rekao je on na okruglom stolu o ulozi Telekoma Srbije u razvoju telokomunikacionog tržišta i usluga.

Kovačević je rekao da je pitanje da li će srpski pregovarači imati snage da se odupru takvim zahtevima, napomenuvši da je Srbija primorana na aranžman s MMF-om, koji će, kako je istakao, "biti vrlo, vrlo nepovoljan".

On je mišljenja da će pregovori o aranžmanu biti tek naredne godine, ocenjujući da su "veoma male šanse da se s MMF-om nešto uradi u ovoj godini".

Kovačević je ponovio da je protiv prodaje Telekoma i ocenio da je to preduzeće u proteklih nekoliko godina u uslovima velike krize radilo veoma uspešno.

- Ne bi bilo dobro da se Telekom dok traje globalna kriza jeftino proda, a da pare odu na potrošnju, odnosno u plate i penzije - rekao je on.

(Telegraf.rs / Beta)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA