UBICA NIJE IZ SRBIJE: Obustavljena istraga, Novosađanin Dejan G. nije zaklao Meksikanku!

 
  • 2

Osim što se uzorci DNK ne podudaraju sa onim uzetim sa tela žrtve i mesta zločina, osumnjičeni je prošao i poligrafsko ispitivanje

Ubica Meksikanke Selene Margarit Grasijano Masedo (31) definitivno nije iz Srbije! Prema rezultatima DNK analize ali ipoligrafskog ispitivanja, ni Novosađanin Dejan G, ali nijedno drugo lice koje je tokom noći bilo na saslušanju u novosadskoj policiji nije satima silovao a zatim nožem ubio meksičku turistkinju na Marjanu, pokraj Splita.

Kako je za Telegraf  rekao direktor policije Milorad Veljović, tokom večeri su u Novi Sad stigla tri inspektora iz Hrvatske, kako bi srpskim kolegama pomogli u potrazi za ubicom Meksikanke. Posebna pažnja je, kako saznajemo, bila usmerena na jedno lice koje je najviše odgovaralo osumnjičenomizvesnom "Reksiju", koga je splitska policija identifikovala pomoću dresa italijanskog FK "Milan".

Međutim, rezultati pokazuju da ubica Meksikanke nije iz Srbije.

- Kada su došle kolege iz Hrvatske obavljene su dodatne DNK analize, a nekoliko lica bilo je podvrgnuto poligrafskom ispitivanju. Tako smo utvrdili da nijedno od lica, za koja smo sumnjali da bi mogli imati veze sa zločinom u Splitu, nije krivo. Ubica definitvno nije sa teritorije Srbije - rekao je direktor policije za naš portal.

Takođe, kako prenosi Press, upoređivanje uzoraka koji su pronađeni na košulji i telu ubijene Meksikanke, kao i na nožu kojim je zločin izvršen, sa uzorkom Dejana G. skinuli su sumnju sa ovog Novosađanina.

On je takođe prošao poligrafsko ispitivanje, i iako je tačno da je boravio u Hrvatskoj tokom leta, proverom pečata u pasošu utvrđeno je da se vreme njegovog ulaska i izlaska iz zemlje ne poklapa sa vremenom ubistva.

Osim toga, on ne vozi "škodu oktaviju" karavan koja je, prema rečima svedoka, danima viđana kod mesta gde je Selena Masedo ubijena.

Policija je Dejana G. dovela u vezu sa ubistvom na osnovu toga što je fizički odgovarao opisu ubice, kao i što je fan fudbalskog kluba Milan, a nedaleko od mesta zločina pronađen je upravo dres ovog italijanskog tima, sa natpisom Reksi na leđima.

Direktor policije Milorad Veljović potvrdio je da je u Novom Sadu privedeno je nekoliko osoba zbog sumnje da su počinili monstruozno ubistvo u Splitu.

(Telegraf.rs / Izvor: Press)

Video: Predstavljeno prvo kolo Izabranih dela Svetislava Basare na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA