Enormno stranačko zapošljavanje u Nišu!

 
  • 2

"To je počelo između dva izborna kruga i nastavljeno u narednim mesecima, a ja do konstituisanja Odbora za imenovanje nisam imao zakonskih mogućnosti da smenim direktore javnih preduzeća i ustanova", kaže gradonačelnik Niša

Gradonačelnik Niša Zoran Perišić rekao je da je "enormno stranačko zapošljavanje" u javnim preduzećima i ustanovama koje, kako kaže, "prerasta i u porodično", dosad nepoznato na niškoj političkoj sceni.

- Enormno stranačko zapošljavanje počelo je između dva izborna kruga i nastavljeno u narednim mesecima, a ja do konstituisanja Odbora za imenovanje nisam imao zakonskih mogućnosti da smenim direktore javnih preduzeća i ustanova u kojima je došlo do nekontrolisanog zapošljavanja bez ikakvih kriterijuma - rekao je Perišić.

Odbor za imenovanje kao stalno telo lokalnog parlamenta konstituisan je na jučerašnjoj sednici, a Perišić je rekao da će Skupština grada i gradska vlast u toku naredne nedelje uraditi ono što je potrebno da bi grad normalno funkcionisao.

- Nova rukovodstva javnih preduzeća i ustanova će ispitati svaki slučaj prijema novih radnika, ali ako su ona sprovedena po zakonu, mi smo tu nemoćni i ti ljudi će nastaviti da rade - kaže niški gradonačelnik i dodaje da je u preduzećima i ustanovama čiji je osnivač grad primljeno više od 200 novih radnika.

- Građani vide šta rade direktori bivše vlasti iz Demokratske stranke i kako se odnose prema državnoj odnosno gradskoj imovini - napomenuo je Perišić i dodao da će se u svim javnim preduzećima i ustanovama pristupiti izradi i usvajanju novih sistematizacija.

Prema rečima Perišića, svi koji su primili nove radnike tvrde da su to uradili u skladu sa zakonskom procedurom i u skladu sa postojećim sistematizacijama, što će biti predmet provere u narednom periodu.

- Jedan od načina da kontrolišete rad javnih preduzeća i ustanova je budžetska inspekcija, ali kada se neko otrgne kontroli, onda se taj problem jako sporo rešava - istakao je Perišić koji je i predsednik Gradskog odbora SNS u Nišu.

(D. Z. / Tanjug)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • zivkovic

    12. septembar 2012 | 18:50

    kandidat u Niskom vodovodu Randjelovic kojem zena tu vec radi, jel i to porodicno rukovodilska firma.

  • Nikola

    12. septembar 2012 | 15:38

    Smeniti pod hitno direktora hitne pomoci u Nisu!!!Zatvorio je restoran koji je radio od otvaranja hitne pomoci i prebacio radnije iz restorana da budu cistacice a cistacicama koje su na ugovor bile dao otkaz.Dao je otkaz peracu,majstoru.Pre 4-5god je otislo u penziju oko 20vozaca a on umesto vozaca je zaposlio doktore i med.sestre.I sada se javio visak.Umesto da otpusti jednog doktora koji ima platu od 60.000-100.000 on otpusti 10 cistacica,peraca,majstora i svi oni imaju platu kao jedan doktor.I ostanu 10 porodica bez primanja ali sacuvao je doktora.Stvarno je sramota.Non stop putuje za BG i planira tamo da predje i hitna mu je odskocna daska i uopste ga nista ne zanima...Smena pod hitno

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA