Sindikat: Štrajk u TENT-u se nastavlja

Predstavnici štrajkača kažu da su u svakom trenutku spremni za pregovore

  • 0

Štrajk smenskih radnika Termoelektrane "Nikola Tesla" (TENT) nastavljen je, a u sindikatu ocenjuju da im poslovodstvo nije predložilo ništa novo osim pokretanja procesa o novom kolektivnom ugovoru.

Predsednik Sindikata smenskih radnika TENT Dragoslav Ljubičić istakao je da su štrajkači u svakom trenutku spremni za pregovore, kao i da će štrajk biti otkazan kada bude potpisan sporazum kojim će biti regulisan način plaćanja dodatka na osnovnu zaradu.

Oko 660 smenskih radnika u TENT-u štrajkuje četiri dana i traži punu isplatu dodatka za smenski rad koji iznosi 26 odsto na osnovnu zaradu.

Direktor teremoelektrane Petar Knežević pozvao je u petak radnike da zamrznu štrajk i učestvuju u pronalaženju zajedničkog rešenja problema.

Knežević je dodao da je poslovodstvo TENT-a ponudilo "štrajkačima" tri predloga kako bi pitanje smenskog rada bilo rešeno jedinstveno u svim privrednim društvima Elektroprivrede Srbije (EPS).

Predlozi su da se utvrdi osmočasovno radno vreme jedinstveno u svim ograncima EPS, da se uz aktivno učešće predstavnika sindikata dovrši analiza metodologije vrednovanja poslova u TENT-u i pripremi njena revizija, posebno vrednovanja smenskog rada.

Rukovodstvo predlaže i da bude pokrenut proces kolektivnog pregovaranja kroz koji će biti utvrđena i obezbeđenai primena novih elemenata sistema vrednovanja tog rada.

Ljubičić je istakao da su radnici spremni da pregovaraju, ali i naglasio da je, dok ne bude potpisan novi kolektivni ugovor, na snazi stari.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA