DA SE NAJEŽIŠ: Novozelandski vojnici maorskim plesom odali počast mrtvim saborcima (VIDEO)

 
  • 0

"Mnogo vojnika ne iskazuje svoje emocije. Ipak, danas ste mogli videti njihovu kolektivnu tugu i žaljenje", kaže portparol novozelandske vojske Džon Gordon

Video na Jutjubu koji prikazuje oko 200 novozelandskih vojnika kako izvode tradicionalni maorski ratni ples Haka na sahrani svojih kolega, i od kojeg ćete se naježiti, za kratko vreme postao je hit na internetu.

Pripadnici prve i druge pešačke divizije Rojal - Novi Zeland izveli su ratni ples kako bi izrazili tugu zbog smrti desetara Lukea Tamatea (31), razvodnice Jacinde Bejker (26) i 21-godišnjeg Ričarda Harisa.

Video prikazuje pešake u vojnom kampu Burnam, u gradu Kristčerč, koji okružuju automobil u kojem su tela vojnika ubijenih u bombaškom napadu u Avganistanu 18. augusta.

Vojnik Džon Gordon, portparol novozelandske vojske, rekao je kako "haka ples ilustruje muški izliv emocija".

- Mnogao vojnika ne iskazuje svoje emocije. Ipak, danas ste mogli videti njihovu kolektivnu tugu i žaljenje - rekao je Gordon.

Džon Kej, premijer Novog Zelanda koji je u Avganistanu izgubio deset vojnika, kaže da će se njihove vojne trupe povući iz te zemlje početkom 2013. godine.

Pogledajte video:

(D. Z.)

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA