Ljudi bili odsečeni od sveta zbog propusta nadležnih

 
  • 0

Članovi Okružnog štaba za vanredne situacije održali su sastanak u Vranju

Stanovništvo Pčinjskog okruga proteklih dana bilo je odsečeno od sveta, bez struje, telefona i namirnica, zbog velike količine snega ali i propusta u radu nadležnih službi. Ovo su zaključili članovi Okružnog štaba za vanredne situacije u Vranju, na današnjem sastanku.

Komandant Okružnog štaba Budimir Mihajlović, pohvalio je to što su, uprkos velikom snegu, svi magistralni i regionalni putni pravci sve vreme bili prohodni. - Međutim, naša briga moraju biti i lokalni putevi, jer nam je, zbog njih, proteklih desetak dana, od sveta bilo odsečeno više sela, zaseoka i mahala u svim opštinama Pčinjskog okruga osim Preševa, a u jednom trenutku čak 400 domaćinstava je bilo bez struje“, rekao je Mihajlović i ocenio da je posao mogao biti bolje urađen.

Članovi štaba su saglasni u proceni da je najteža situacija bila na celoj teritoriji opštine Trgovište. - Na žalost i u ovom trenutku je polovina teritorije opštine u blokadi. Najteža situacija je na celom području Radovnice, gde zbog konfiguracije terena ne mogu da dođu mašine za čišćenje snega“, rekao je Darko Tomić, predsednik opštine Trgovište.

(Izvor: Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Pupina i Andrića obeležena na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA