Pobuna čuvara u KPZ Niš!

 
  • 2

Svi koju su učestvovali u otkrivanju malverzacija premešteni su na niža radna mesta, neki su dobili otkaz, a neki su premešteni u drugi zavod

Grupa nezadovoljnih radnika KPZ Niš uputila je ministru pravde pismo u kome skreće pažnju na nedozvoljene radnje u niškom Kazneno-popravnom zavodu.

Nezadovoljni radnici niškog KPZ-a tvrde da se u ovoj ustanovi dešavaju malverzacije, nedozvoljene radnje, a sve "u organizaciji rukovodioca Zavoda i Uprave za izvršenje krivičnih sankcija".

Oni u pismu, koje su uputili ministru pravde Nikoli Selakoviću, skreću pažnju na krađu državne imovine, zloupotrebu u postupcima javnih nabavki, korupciju i druge nedozvoljene radnje.

Kako stoji u pismu, svi koju su učestvovali u otkrivanju ovih malverzacija su premešteni na niža radna mesta, neki su dobili otkaz, a neki su premešteni u drugi zavod.

Ministra obaveštavaju da su zaposlenima bez razloga izricane opomene, pretnje, podmetanja, a vršeno je i nasilno oduzimanje dokaza.

Jedan od onih koji su dobili otkaz je i Rade Radović, koji je na radnom mestu instruktora zavarivača sa kraćim prekidom radio tri godine. Obrazloženje za otkaz je, kako kaže Radović, smanjenje obima proizvodnje.

- To nije tačno, posla ima. Tamo je ostao jedan čovek. Kako on može da izdrži i proizvodnju koju imamo prema "Magnohromu" i školu za osuđena lica? Bit svega toga i tog otkaza je moje insistiranje i obaveštavanje načelnice moje Službe da se namerno oštećuju proizvodi da bi se prekinula proizvodnja, da bi se odbili poslovni partneri. Zbog toga je, ja ne vidim drugi razlog – kaže Radović.

Otkaz je dobio i Tomislav Rančić koji je radio na mestu kurira arhivara. Otkaz je, kako kaže, dobio 13. jula ove godine zbog sistematizacije.

- To apsolutno nije tačno. Radio sam na sistematizovanom radnom mestu. Ja sam isto ukazivao svojoj šefici i prosledio dokumentaciju o malverzacijama koje su se dešavale. Najverovatnije je i to je jedino tačno da sam zbog toga i dobio otkaz – rekao je Rančić.

Upravnik niškog KPZ-a trenutno je na odmoru, a načelnik Službe obezbeđenja uputio je medije na PR službu Zavoda za izvršenje zatvorskih sankcija u Beogradu.

Otpušteni radnici očekuju da će nadležne službe reagovati, zato što im je predata, kako kažu, kompletna dokumentacija sa dokazima.

(I. M. / Izvor: Južne Vesti)

Video: Ono kada se sve oko tebe ruši, a tebi je laganica:U radnji izbio požar, on ostao "ladan kao špricer"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • hercegov grad

    24. avgust 2012 | 14:12

    stara prica,a igraci menjaju mesta.U izvrsenju ministarstva postavili ljude,pre promene vlasti,a ovi ih ne menjaju,koji se bogate na namestenim tenderima,koji falsifikuju dokumentaciju supruga i zaposljavaju ih po ustanovama,cija deca polazu za zvanja,a pripravnickog imaji tri dana,cija deca kao cuvaju drzavne stanove,za pare se zaposljavsju pojedinci i dobijaju duple plate u posebnoj jedinici,presednici sindikata koji i ne rade na,poslovima sa posebmim ovlascenjima dobijajubresenja za duple pkate,a da zastite rukovodioce,magacini sa munocijom i oruzjem se predaju sa,fiktivnim zapisnicima,a manjkovi postoje i hiljadu drugig stvari koje su kriminalne.Ministar umesto da rascisti ibpomeze uhodanu bandu on ceka,sta ceka da se oni poprave i krenu da rade kriminalne radnje za drugu stranu?

  • vlada

    24. avgust 2012 | 13:33

    Pun je biro rada,tako da....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA