Grčka duguje 303,5 milijardi evra!

 
  • 0

Za nekoliko meseci dug se uvećao 23 milijarde evra, saopštilo grčko Ministarstvo finansija. Najvišu tačku grčki dug dostigao prošle godine, kada je iznosio 367,9 milijardi evra

Grčko Ministarstvo finansija je danas saopštilo da je na kraju jula ukupan dug centralne vlade te države iznosio 303,5 milijardi evra, prema 280,2 milijarde evra na kraju prvog tromesečja ove godine.

Grčka se od kraja 2009. bori sa dužničkom krizom i zavisi od međunarodne pomoći u vidu kredita, koje su joj odobrile ostale zemlje koje kao valutu koriste evro i Međunarodni monetarni fond.

U zamenu za zajmove Grčka je primenila oštre mere štednje u pokušaju da dovede svoje dugove na održiv nivo, kako bi mogla ponovo da počne da se zadužuje na tržištu, kojem trenutno nema pristup zbog previsokih troškova zaduživanja.

U saopštenju Ministarstva finansija se takođe navodi podatak da je državni dug Grčke bio na najvišem nivou od 367,9 milijardi evra u četvrtom kvartalu 2011. godine.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Gde su sahranjena ova 2 srpska velikana? Beograđani u "zbunu"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA