Ahmadinežad: Izrael je kancerogeni tumor!

 
  • 0

"Cionistički režim i cionisti su kancerogeni tumor koji će uskor biti odstranjen", poručuje iranski predsednik

Iranski predsednik Mahmud Ahmadinežad izjavio je tokom godišnjeg protesta protiv postojanja jevrejske države da Izrael predstavlja "kancerogeni tumor" koji će uskoro biti odstranjen.

- Cionistički režim i cionisti su kancerogeni tumor. Ako i samo jedna njihova ćelija ostane na jednom pedlju palestinske zemlje, ova priča će se u budućnosti ponoviti - rekao je Ahmadinežad na Dan Kudsa.

Ovaj dan obeležava se u Iranu od 1979. godine, poslednjeg petka svetog muslimanskog meseca Ramazana, kada se izražava solidarnost sa palestinskim narodom i protivljenje izraelskoj kontroli nad Jerusalimom.

- Zemlje u regionu uskoro će završiti sa uzurpatorskim cionistima na palestinskoj zemlji. Biće formiran novi Bliski istok. Uz Božju milost i pomoć tih država, na novom Bliskom istoku neće biti ni traga od Amerikanaca i cionista - poručio je Ahmadinežad.

Dan Kudsa se obeležava u još nekoliko muslimanskih zemalja, a Ahmadinežad je poruku uputio usred pojačanih tenzija između Izraela i Irana zbog iranskog spornog nuklearnog programa.

Izrael u poslednjih nekoliko nedelja sve ozbiljnije preti da će bombardovati iranska nuklearna postrojenja kako bi sprečio Teheran da se domogne nuklearnog oružja, dok iranska vojska upozorava da će uništiti Izrael u slučaju napada.

(D. Z. / Tanjug / Foto: Kurir)

Video: Otvoren 67. Sajam knjiga u Beogradu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA