Zbog pogibije kadeta VS optuženi pukovnik i major

 
  • 0

Vojnodisciplinskom tužiocu u Beogradu dostavljen je optužni predlog za tragediju na Pasuljanskim livadama kada su poginuli kadeti Milina Miletić i Filip Milojević

Vojnodisciplinskom tužiocu u Beogradu dostavljen je optužni predlog za jednog pukovnika i jednog majora za tragediju na Pasuljanskim livadama kada su poginula dva kadeta, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

"Nakon tragične pogibije kadeta Vojne akademije na intervidovskom poligonu Pasuljanske livade načelnik Vojne akademije, u skladu sa Zakonom o Vojsci Srbije i Pravilom o vojnoj disciplini, pokrenuo je disciplinski izviđaj po službenoj dužnosti protiv šest lica (dva pukovnika, dva majora i dva poručnika) radi utvrđivanja odgovornosti starešina", navodi Ministarstvo odbrane.

Navode još da je po završenom disciplinskom postupku i utvrđenom činjeničnom stanju, Vojnodisciplinskom tužiocu u Beogradu dostavljen optužni predlog za pukovnika i majora, dok je za još jedng pukovnika disciplinski postupak u toku.

"O eventualnoj odgovornosti ostalih starešina odlučivaće Vojnodisciplinski sud na osnovu podnešenih spisa. Podsećamo da je utvrđivanje krivične odgovornosti u nadležnosti višeg javnog tužioca iz Jagodine i da se podnošenje krivičnih prijava očekuje u narednom periodu", navodi Ministarstvo odbrane.

Na Pasuljanskim livadama poginuli su 18 juna na vežbi "Diplomac 2012" kadeti Milina Miletić (23) iz Gornjeg MIlanovca, i Filip Milojević (24), iz sela Gornja Trnava kod Topole.

Teže su povređeni kadeti Tanja Milošević (24) iz Lebana i Stefan Milosavljević (24) iz Novog Sada, navodi se u saopštenju.

Lakše povrede zadobili su kadeti Mirjana Veličković (24) iz Surdulice, Jelena Obradović (27) iz Kragujevca, Slobodan Petrović,(24) iz Vlasova, Mladen Milosavljević (23) iz Aleksinca i Nikola Garabiljević (24) iz Šapca.

(Telegraf.rs / Blic)

Video: Stop rasizmu! U Beogradu održana šetnja sa porukom u znak sećanja na ubistvo Roma Dušana Jovanovića

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA