Spalio se pop pedofil, policija našla ugljenisano telo!

 
  • 0

Boguslav P., 53-godišnji sveštenik katoličke crkve u Poljskoj, koji je optužen za pedofiliju dok je služio u Bavarskoj i napastvovanje još dvojice dečaka, ostavio je i oproštajno pismo

Sveštenik poljske katoličke crkve Boguslav P., optužen za pedofiliju dok je služio u Bavarskoj i napastvovanje još dvojice dečaka u Poljskoj, spalio se. Policija je uz njegov ugljenisani leš našla u kući i dugo oproštajno pismo.

- Sigurni smo 99 odsto da je to njegovo telo. Definitivno će reći analize DNK -  kazao je za današnju "Gazetu viborču" Miroslav Buček iz tužilaštva u Zamošću na istoku Poljske, koje je optužilo sveštenika za još dva slučaja sekusalnog iskorišćavanja maloletnika, pored optužbe za pedofiliju u Nemačkoj, za koju je već odgovarao pred sudom.

Taj 53-godišnji sveštenik je, prema navodima optužnice, za koju su dokaze prikupili policija i tužilaštvo u Nemačkoj, napastvovao više puta tokom 2004. i 2005. godine jednog 11-godišnjeg ministranta dok je služio u Bavarskoj.

Slučaj su dalje predali poljskim kolegama, pošto je posle te afere sveštenik prebačen natrag u domovinu.

Ove sedmice, uz to suđenje, poljsko tužilaštvo optužilo ga je i za napastvovanje dvojice poljskih dečaka, 2002. i 2003. godine. Obojica su sada odrasli, a policiji su podneli prijavu kada su se u medijima pojavile vesti o suđenju njihovom parohu za pedofiliju u Nemačkoj.

Sve tri optužbe sveštenik je porekao, a njegovi susedi i prijatelji novinarima su ove sedmice kazali da je spreman da umre od srama i da se plaše da će sebi oduzeti život.

Crkva ga je sklonila iz svih aktivnosti gde bi mogao da dođe u susret sa maloletnicima i čekala je presudu civilnih vlasti.

(I. M. / Izvor: Tanjug)

Video: Na Univerzitetu Kolumbija veliki dan za Srbiju i našeg naučnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA