Pacijent šipkom pretukao doktorku ispred Doma zdravlja u Novom Sadu

 
  • 5

Pacijent Lj. Š. naneo je teške povrede doktorki Doma zdravlja "Novi sad" Dragani Trbojević, udarivši je više puta šipkom u glavu

Doktorku opšte prakse iz Doma zdravlja u Novom naselju Draganu Trbojević danas je u blizini ambulante napao stariji Novosađanin i metalnom šipkom joj naneo telesne povrede.

Kako su preneli novosadski mediji, incident se dogodio oko 13:00 sati, kada je doktorku u blizini ambulante napao bivši pacijent star 73 godine i nekoliko puta je udario metalnom šipkom.

U napadu su doktorki izbijeni zubi, a zadobila je i nekoliko poderotina.

U Urgentnom centru doktorki su konstatovane lakše povrede i najverovatnije će biti puštena na kućno lečenje.

Policija je uhapsila napadača.

Zaposleni u Domu zdravlja kažu da je taj pacijent i ranije pretio doktori, te da ju je često pratio, prenosi Blic.

Prilikom napada izbijeno joj je nekoliko zuba i ima posekotine po glavi i licu, prenose Novine novosadske. Takođe, ovaj medij navodi da je napadač teške povrede doktorki naneo čekićem.

- Pacijentkinja ima povrede glave, na više mesta joj je razderana koža i izbijeno joj je više zuba. Život joj nije ugrožen, ali su u pitanju povrede glave i po preporuci neurologa biće zadržana u bolnici – rečeno je "Blicu" u Kliničkom centru Vojvodine.

Zaposleni u Domu zdravlja šokirani su incidentom, jer je, kako kažu, reč o izuzetno cenjenoj lekarki, koju poštuju pacijenti i kolege.

- Čovek koji ju je napao je njen pacijent i lečio se od psihoze. Ona mu je savetovala da nastavi lečenje, ali je on odbijao. Niko nije mogao da ga natera na dalje lečenje, jer pacijenti to moraju da odluče sami. Kolege kažu kako je taj pacijent i ranije pretio i doktorki i sestri i verujemo da ga je doktorka prijavila policiji – kažu njene kolege u Domu zdravlja.

Napadaču određeno zadržavanje

Novosadska policija odredila je meru zadržavanja do 48 sati Lj.Š. zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično delo nasilničkog ponašanja, saopšteno je večeras iz Policijske uprave Novi Sad.

U saopštenju se navodi da će, uz krivičnu prijavu za navedeno delo, Lj.Š. biti doveden na saslušanje istražnom sudiji Osnovnog suda u Novom Sadu.

(Telegraf.rs / Izvor: Beta, Blic, Novine novosadske / Foto: Novine novosadske)

Video: Otvoren Sajam pirotskog sira i kačkavalja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Svet Medicine Na Dlanu

    9. avgust 2012 | 20:53

    Da li ce iko reagovati ili ce ostati na tome da je ovo samo jos jedna u nizu vesti iz ''hronike''...

  • Zurkolomac

    9. avgust 2012 | 19:43

    Zar jos neko te barake iz mezozoika naziva domovima zdravlja? To su domovi smrti i bahatosti. Medicina u tim tzv. domovima je na nivou civilizacije iz doba australopitekusa. Sve te kokosinjce treba pozatvarati, jer ne sluze nicemu...

  • pitac

    9. avgust 2012 | 22:02

    a sto gospoja nije bila u ambulanti u toku radnog vremena???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA