MOŽE DEDA DA JOJ BUDE: Roditelji udali devojčicu za 40 godina starijeg muškarca! (VIDEO)

 
  • 0

Devojčica Gulam (11) iz Avganistana udala se za Faiza (40) protiv svoje volje kada je imala samo četiri godine. Na devojčicinu sreću, prema običajima u Avganistanu, devojčica ne mora da ispunjava "bračne obaveze" dok ne postane punoletna. Ovo je samo jedan od pedeset miliona slučajeva gde decu udaju za starije osobe

Muškarac iz Avganistana, Faiz (40) oženio je devojčicu Gulam (11) iako ona taj brak nije želela. Naime par se venčao 2005. godine kada je devojčica imala samo četiri godine a čitav brak su ugovorili njeni roditelji.

Ona je samo jedna od 50 miliona devojčica koje roditelji udaju za starijeg čoveka. Ovakve situacije se svakodnevno dešavaju svuda u svetu i ovo nije slučaj samo sa muslimanskom decom.

S obzirom na to što su se uzeli veoma rano, devojčica shodno godinama ne mora da ispunjava"bračne obaveze". Srećom po nju običaj u Avganistanu nalaže da tek kada postane punoletna može da stupi u seksualne odnose sa suprugom.

U Jemenu su običaji drugačiji, tako da devojčice na dan venčanja saznaju da će ih udati. Takođe, običaji ovde ne idu deci u korist - šestogodišnje devojčice su primorane na seks odmah nakon venčanja sa suprugom koji je tri do četiri puta stariji od njih.

Tehani je devojčica iz Jemena koju su udali sa šest godina.

- Na dan venčanja majka je počela da mi ukrašava ruke kanom. Znam da je to ritual pred venčanje, pitala sam je šta se događa, međutim, ispred kuće me je dočekao budući suprug koga do tada nikada nisam videla - prepričava Tehani i dodaje da su je taj dan odveli iz kuće i dali u ruke strancu.

Udaja dece je sve češća, a glavni razlog je to što roditelji ne umeju adekvatno da zaštite svoju decu kada ih, najčešće imućni, muškarci isprose.

Pogledajte jedan od primera braka sa decom:

(I. D. )

Video: Kako Beograđani nazivaju ovaj park: Neki se stide da izgovore ime!

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA