MESEC DANA OD UBISTVA JEVTIĆA: Ubice još uvek na slobodi!

 
  • 0

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi tvrdi da se intenzivno traga za počiniocem dvostrukog ubistva. Ipak, rezultata istrage još uvek nema

Kosovski i međunarodni istražioci i dalje tragaju za ubicom bračnog para Milovana i Ljiljane Jevtić, koji su ubijeni pre mesec dana u svojoj kući u selu Talinovac kod Uroševca.

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi tvrdi da se intenzivno traga za počiniocem dvostrukog ubistva, ne preciziravši detalje u vezi sa istragom.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je da je istraga u vezi sa ovim ubistvima u toku i da ne može da govori o detaljima i dokazima koji su prikupljeni dok istraga traje.

Srpski povratnici Milovan i Ljiljana Jevtić ubijeni su pre mesec dana u svojoj kući s po jedinim hicem. Kako je tada rečeno, radilo se o klasičnoj egzekuciji.

Motiv ubistva ovo dvoje Srba, koji je uznemirio njihove sunarodnike na Kosovu, još nije poznat, a ubistvo Jevtića je jedan od težih zločina koji se u poslednje vreme dogodio u pokrajini.

Ubistvo su osudili zvaničnici u Srbiji i na Kosovu, predstavnici Međunarodne zajednice i SPC, koji su istakli da ako policija ne uspe da rasvetli ovaj zločin, to će biti još jedan pokazatelj da odgovornost za ovakvu situaciju ne snose samo ekstremisti već i kosovske institucije.

U povratničkom selu Talinovac, gde su ubijeni Jevtići, živi dvadesetak srpskih povratničkih porodica koje je pre mesec dana snažno uznemirilo ubistvo njihovih komšija.

(I. M. / Tanjug)

Video: Baka Mirjana Petrović iz Cikota u 99. godini igra, peva i radi sve fizičke poslove

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA