VOZI, MIŠKO: Hrvat oteo autobus samo da bi se provozao

Dok je vozač pravio pauzu, na železničkoj stanici u Salcburgu, 38-godišnji Hrvat rešio je da se oproba u vožnji 10 metara dugog autobusa, uredno stajući na svakoj stanici

  • 1

Jedan 38-godišnji Hrvat oteo je gradski autobus sa putnicima u Salcburgu, dok je vozač pravio pauzu za odmor, i pritom uspeo da pređe oko pola kilometra, pre nego što ga je policija uhapsila.

Hrvat nastanjen u Gracu, na železničkoj stanici video je autobus na liniji 23, ušao na zadnja vrata, seo na mesto vozača, i pokrenuo vozilo dugo deset metara.

Vozač autobusa bio je potpuno u čudu i prijavio je slučaj policiji na železničkoj stanici. Akcija Hrvata okončana je nakon samo pola kilometara vožnje, kada je policija uspela da zaustavi autobus i uhapsi otmičara.

Na vozilu, koje vredi 250.000 evra, kako je saopšteno nije napravljena šteta, a i putnici su ostali nepovređeni. Motiv Hrvata bio je veoma čudan.

- On je očigledno želeo da jednom vozi tako veliki autobus - rekao je portparol policije, dodajući da je osumnjičeni čak stajao na svakoj stanici.

Prema saopštenju policije, Hrvat nije bio u alkoholisanom stanju i sada se očekuje psihijatrijsko veštačenje kako bi se videlo da li je u trenutku otmice autobusa bio uračunljiv. Protiv osumnjičenog, kako je navedeno, podneta je krivična prijava.

(Telegraf.rs / Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Aca

    3. avgust 2012 | 20:56

    Pa gde nadjoste sliku autobusa koji je sad bas na salzburskoj zeleznickoj stanici. U pozadini je Segafredo i u toj zgradi je i bioskop

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA