Vozač koji je zaspao za volanom uzrok sudara kamiona i autobusa

 
  • 0

Dušan Runjo (42), vozač "Autoprevoza" iz Banjaluke, prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudario s kamionom iz Vrbasa punim jestivog ulja

Sudar u selu Brđani kod Gornjeg Mulanovca u kome je povređeno 28 putnika izazvo je Dušan Runjo (42), vozač "Autoprevoza" iz Banjaluke, koji je najverovatnije zaspao za volanom!

On je prešao u suprotnu kolovoznu traku i direktno se sudario s kamionom iz Vrbasa, punim jestivog ulja. Preliminarni rezultati istrage ukazuju na to da vozač autobusa nije prešao u suprotnu kolovoznu traku kako bi preticao, već je zaspao. Dušan Runjo je za upravljač seo u Nišu, a smena ga je čekala na Rudniku, koji je od mesta nesreće udaljen samo dvadesetak minuta vožnje.

Vozači autobusa i kamiona su s teškim povredama smešteni u KC u Kragujevcu, dok je dvoje putnika zadržano u čačanskoj bolnici. Osmoro lakše povređenih,  među kojima je i 10- godišnje dete, zadržano je u bolnici u Gornjem Milanovcu.

Nesreća se dogodila kada je autobus, kojim je upravljao Dušan Runjo (42) iz Banjaluke, prešao na levu stranu kolovoza i direktno se sudario s kamionom za čijim je volanom bio Borislav Maksić (50) iz Šida. Od siline udara i otpalih delova oštećeno je još jedno teretno vozilo koje se kretalo tim delom Ibarske magistrale.

- Sećam se da je autobus naglo zakočio, i kada sam pogledao, video sam svetla kamiona koji nam je išao u susret. Mislio sam da će vozač uspeti da izbegne sudar jer je naglo trznuo autobus u stranu, ali je u trenutku sve eksplodiralo. Našao sam se na podu, priklešten između sedišta. Nastala je panika, deca su vrištala, a neki od putnika dozivali su pomoć - objašnjava Ilija Ilić (64) iz Banjaluke, svedok saobraćajne nesreće.

Milan Ostojić iz Banjaluke kaže da se odjednom začuo stravičan prasak i da je na njega palo staklo od razbijenih prozora.

- Kada sam se osvestio i shvatio da mogu da se pomeram, pritekao sam u pomoć suvozaču autobusa. Zajedno smo podigli vozača koji je bez svesti ležao preko volana i izneli ga napolje. Ubrzo je stigla Hitna pomoć i počelo je prebacivanje povređenih putnika - kaže  Ostojić, navodeći da su gotovo svi putnici bili poliveni jestivim uljem koje je ispalo iz kamiona.

(A. T. / Izvor: Alo)

 

Video: Promocija knjige Darka Bajića "Film davne budućnosti" na Sajmu knjiga

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA