Branilac Srbina sa Zakintosa: Drago mi je da nisu pušteni niz vodu uhapšeni momci

 
 ≫ 
  • 1

Branilac jednog od osumnjičenih za ubistvo američkog turiste Bakarija Hemndersona (22) iz Teksasa, beogradski advokat Zora Dobričanin Nikodinović navodi da uhapšeni imaju pravo da odbranu iznose na srpskom jeziku, kao i da se spisi predmeta prevedu na naš jezik.

Uhapšen još jedan Srbin na Zakintosu zbog ubistva Amerikanca

- Veoma je važno da se postupak vodi na srpskom jeziku, jer je terminologija jako bitna i odbrana insistira na tome. U kontaktu sam sa advokatom iz Grčke, sarađujemo i dajem mu uputstva. Kontaktirala sam sa ambasadom u Atini i Ministarstvom spoljnih poslova. Ambasador Dušan Spasojević i šef Konzularnog odeljenja Milan Vukosavljević su bili tamo, razgovarali su sa roditeljima i advokatima i sprovode aktivnosti iz svoje nadležnosti. Sve u svemu raduje me što su se zainteresovali i što naši mladići nisu "pušteni niz vodu". Zadovoljna sam onim što naše diplomate trenutno čine - rekla je ona za Večernje novosti.

Kako sprečiti izručenje srpskih mladića iz Grčke u SAD: Evo šta treba da uradi naša država, a šta roditelji srpskih mladića

Prema informacijama koje smo dobili, mladići su jako uplašeni, ali, kako su kazali svojima, imaju korektan tretman u policijskom pritvoru.

Amerikanci imaju svoju verziju ubistva na Zakintosu: Za sve krive Srbe!

- Stigli su im roditelji i advokati - navodi naš izvor. - Na saslušanjima neće moći da prisustvuje naš konzul jer je taj deo postupka zatvoren za javnost. Naš ambasador u Grčkoj, Dušan Spasojević, razgovarao je sa prvim policajcem Zakintosa i obišao pritvorene i uverio se da će biti ispoštovano njihovo pravo da se brane na svom jeziku. Kad je reč o informacijama da će slučaj da se prebaci da se vodi u Sjedinjenim Američkim Državama, navodi da su to priče bez ikakvog osnova.

Kako "Novosti" saznaju, našim mladićima je na raspolaganju sva neophodna pravna pomoć. Osim dvojice osumnjičenih, čiji su roditelji angažovali istog advokata, ostali imaju najmanje jednog, a neki i dvojicu branilaca. Svi oni su uz pomoć našeg konzularnog predstavništva angažovali advokate koji govore srpski jezik, pa je komunikacija time znatno olakšana.

Uroš Tošić, direktor FK Rad iz Beograda, potvrdio je da Miloš Ilić nastupa za njihovu omladinsku kategoriju, a da je Nemanja Petrović, takođe jedan od uhapšenih, napustio ovaj klub.

- Stojimo na raspolaganju porodicama i spremni smo da im pomognemo u ovim, za njih teškim trenucima. Svi u klubu smo iznenađeni događajem u Grčkoj -  rekao je Tošić.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Večernje novosti)

Video: Hrvatska: Pripreme za sprečavanje poplave u naselju Aljmaš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rosuljac

    11. jul 2017 | 23:07

    Zakintos. Sinonim za drogu, prostituciju, alkohol, blud, razvrat, tuče, a kad se tome dodaju i naši neiživljeni i provoda željni jedva punoletni mladići, ishod ne može biti gori.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA