Papa Franja duboko zabrinut: Brinu me "veoma opasni savezi" na samitu G20

 
  • 3

On je naveo da je migracija veliki problem danas i da ga samit G20 posebno brine jer najviše pogađa migrante

Papa Franja je danas izjavio da ga samit Grupe 20 (G20) u Hamburgu "zabrinjava", zbog potencijalnih "veoma opasnih saveza" između svetskih lidera, sa naročito štetnim posledicama po migrante.

Smrtno bolesna beba ujedinila Trampa, papu Franju i ceo svet: Lekari ne žele više da je leče, hoće da je skinu sa aparata

Papa Franja smenio čoveka na najvažnijoj poziciji Vatikana

- Brinem zbog veoma opasnih saveza između sila koje imaju iskrivljenu verziju sveta: Amerika i Rusija, Kina i Severna Koreja, (predsednik Rusije Vladimir) Putin i (sirijski predsednik Bašar al) Asad zbog rata u Siriji", rekao je papa u intervjuu za italijansku "Republiku - prenosi AFP.

On je naveo da je migracija veliki problem danas i da ga samit G20 posebno brine jer najviše pogađa migrante.

- Opasnost se odnosi na imigraciju. Naš glavni i, nažalost sve veći problem u svetu danas su siromašni, slabi, isključeni, među kojima su migranti. Zato me brine G20: Najviše pogađa migrante - rekao je on, ukazujući na zemlje koje se "plaše invazije migranata."

Oko 1.500 demonstranata za sobom su ostavili spaljene automobile i razbijene izloge. Bilans je 197 povređenih policajaca i preko 100 uhapšenih demonstranata. Foto: Tanjug/AP Oko 1.500 demonstranata za sobom su ostavili spaljene automobile i razbijene izloge. Bilans je 197 povređenih policajaca i preko 100 uhapšenih demonstranata. Foto: Tanjug/AP

Govoreći o Evropi, "najbogatijem kontinentu u celom svetu", koji se suočio sa prilivom stotina hiljada migranata i izbeglica od 2015. godine, papa je upozorio njene lidere da ne padnu na iluzije da je moguće zatvoriti svoje granice.

Papa Franja je u petak pozvao lidere koji učestvuju na samitu G20, da rade na "sveobuhvatnijem i održivom globalnom ekonomskom rastu", istovremeno ističući lošu situaciju za oko 30 miliona ljudi koji su zarobljeni u sukobima i pate od gladi, posebno u Africi i Jemenu, navodi agencija.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Ministar Lončar obišao Klinički centar Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Тутор

    8. jul 2017 | 20:27

    Хе, хе, брине га присност између Путина и Меркелове, а не брине га педофилија и оргије по Ватикану!?

  • Bekrija

    8. jul 2017 | 18:37

    Mene mnogo vise brine Papa koji podrzava islamizaciju Evrope!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA