Nevereme protutnjalo Kikindom: Vetar brzine 80 km na sat lomio grane i nosio sve pred sobom (FOTO)

 
  • 0

Jak vetar koji je i ovoga puta savijao i lomio grane, pričinio je štetu u pojedinim područjima u okolini Kikinde. Nevreme je bilo najjače u Sajanu, Mokrinu i Ruskom Selu-rekao je Milivoj Linjački, komandant štaba za vanredne situacije grada Kikinde

Kratkotrajno nevereme danas je oko podneva zahvatilo severni deo Banata, Kikindu i okolna sela. Oluja praćena kišom, grmljavinom i vetrom koji je duvao brzinom od 80 kilometara na sat, napravila je štetu na pojedinim područjima.

Nevreme u Novom Sadu odnelo jedan život: Drvo smrskalo automobil, žena poginula na licu mesta (FOTO)

Nevreme stiglo u Srbiju: Počelo je od Subotice i Palića, olujni oblaci idu ka Beogradu (FOTO) (VIDEO)

Jak vetar koji je i ovoga puta savijao i lomio grane, pričinio je štetu u pojedinim područjima u okolini Kikinde. Nevreme je bilo najjače u Sajanu, Mokrinu i Ruskom Selu-rekao je Milivoj Linjački, komandant štaba za vanredne situacije grada Kikinde.

Kako je javljeno Telegrafu, jak vetar iznenada je počeo da duva i u naletu da nosi sve pred sobom. Vašar koji se održavao u Ruskom Selu prekinut je zbog oluje koja je prodavcima počela da nosi tezge sa robom. U pojedinim lokalima vetar je počeo da nosi baštenski nameštaj i suncobrane.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Jedan od vlasnika lokala u Ruskom Selu, Mirko Starčević, kaže da je vetar počeo naglo da duva:

- Ovoga puta oluja je bila nešto kraćeg inteziteta, ali dovoljno snažna da nam sruši i odnese nameštaj. Na svu sreću uspeli smo na vreme da sklonimo veći deo inventara.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

Drveće je i ovoga puta najviše nastradalo, na ulicima u okolnim selima moglo se se videti polomljene grane, dok je sa nekih kuća pao i crep. Posledice današnje kratkotrajne oluje biće predočene na sastanku Štaba za vanredne situacije. Na svu sreću povređenih nije bilo.

Daljinac baner

(Dragana Ivanić)

Video: Preko 6.000 tona otpada na transfer stanici Prelici: Kamioni dnveno odvoze ogrmnu količinu smeća

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA