U Srbiji ima seruma protiv zmijskog otrova! Nije tačno da su svi ugroženi

 
 ≫ 
  • 0

Torlak već 20 godina obazbeđuje Viekvin® - antiserum (evropski) protiv zmijskog otrova za zdravstvene ustanove Srbije, ali i drugih država u regionu

Direktorka Instituta za vakcine i viruse Vera Stojiljković kaže da Torlak raspolaže dovoljnim količinama seruma protiv zmijskog ujeda koji se na zahtev dostavlja zdravstvenim ustanovama. Ona je demantovala pisanje pojedinih medija i najavila tužbe protiv njih jer su, kako kaže, "netačnim i lažnim informacijama, izazvali paniku i uticali da se građani osećaju nebezbedno".

NAJEZDA ZMIJA U SRBIJI ZBOG PLJUSKOVA: Tačno u ovo doba dana i noći ih ima najviše (FOTO)

- Apsolutno je netačno da nisu proizvedene dovoljne količine ovog seruma i da postoje zdravstvene ustanove kojima serum nije isporučen ili ga imaju u nedovoljnim količinama - navodi se u saopštenju Stojiljkovićeve.

Printksrin: Youtube/TomoUSA Printksrin: Youtube/TomoUSA

Ona je dodala da Torlak već 20 godina obazbeđuje Viekvin® - antiserum (evropski) protiv zmijskog otrova za zdravstvene ustanove Srbije, ali i drugih država u regionu.

Stojiljković tvrdi da Torlak raspolaže dovoljnim količinama tog seruma, koji se zdravstvenim ustanovama momentalno dostavlja, "baš kao što je to i bio nedavno slučaj sa Domom zdravlja Aleksinac, koji se jedini u poslednje vreme obratio sa zahtevom za dostavu seruma".

Pojedini mediji danas su objavili da su mnoge zdravstvene ustanove ostale bez seruma protiv zmijskog otrova zato što je hemičarka zaposlena u tom Institutu dobila otkaz, a da je posao došao u ruke nedovoljno obučenom kadru.

Daljinac baner

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA