Zaboravile gazu u stomaku porodilje zbog koje je bila u stravičnim bolovima: Još jedna lekarska greška u Bosni

 
  • 1

Ta pacijentkinja je u oktobru prošle godine reoperisana u Srbiji i odstranjeno joj je više od metar creva kao i nekoliko desetina centimetara gaze zaostale od carskog reza

Policija tereti dve radnice bijeljinske bolnice "Sveti vračevi" da su prošlog leta, tokom carskog reza, u stomaku porodilje ostavile gazu, odnosno takozvanu trbušnu kompresu, dugu više desetina centimetara, saznaju "Nezavisne".

ONI SU UMRLI, A LEKARI NISU KRIVI: Zašto greške doktora već 10 godina ne izlaze na videlo

Prema nezvaničnim saznanjima "Nezavisnih", u pitanju su Sanja Stevanović, lekar ginekolog, i Slađana Obradović, medicinska sestra, obe iz Bijeljine. Iz Policijske uprave Bijeljina, na upit list, nisu otkrivali detalje, ali su im kratko potvrdili da su bijeljinskom Okružnom javnom tužilaštvu protiv S.S. i S.O. dostavili izveštaj, a koji ih tereti za nesavesno pružanje lekarske pomoći.

Kako nezvanično saznaju, utvrđeno je da su one sporni carski rez kod pacijentkinje obavile u avgustu prošle godine. Sumnja se da se nisu pridržavale pravila zdravstvene struke pri pružanju lekarske pomoći, odnosno da su postupale suprotno smernicama i uputstvima sigurne hirurgije. Tako su, kako ih tereti policija, u stomaku porodilje, koja je iz Bijeljine, ostavile gazu, koja je kod nje prouzrokovala teške povrede, odnosno teško narušavanje zdravlja.

Foto - Ilutstracija: Profimedia, Wavebreak Foto - Ilutstracija: Profimedia, Wavebreak

Ta pacijentkinja je, kako saznaju "Nezavisne", u oktobru prošle godine reoperisana u Srbiji i odstranjeno joj je više od metar creva kao i nekoliko desetina centimetara gaze zaostale od carskog reza. Komentar su pokušali da dobiju od Stevanovićeve i Obradovićeve, pitanja su im poslali na mail Uprave bolnice, odakle su potvrdili da su dopis dobili, ali nam odgovori nisu dostavljeni, niti su uspeli da saznaju njihove brojeve mobilnih telefona.

Stav su "Nezavisne" zatražile i od Uprave bijeljinske bolnice "Sveti vračevi", ali su njihova nastojanja ostala bezuspešna, jer im na dopis nije odgovoreno, a Siniša Maksimović, direktor ove zdravstvene ustanove, do zaključenja broja "Nezavisnih" nije se javio na telefon niti odgovorio na poruku koju su mu poslali.

Slučajevi nesavesnog pružanja lekarske pomoći u BiH nisu retkost. Jedan od poslednjih primera u javnosti se pojavio pre nekoliko meseci. Tada je, sudeći po medijskim napisima, utvrđeno deset slučajeva pacijenata bihaćke Kantonalne bolnice kojima su na Odeljenju patologije postavili pogrešne dijagnoze. Umjesto benignih, kako su mediji objavili, pacijentima su dijagnostikovane maligne bolesti, i obrnuto. Kantonalno tužilaštvo Unskosanskog kantona otvorilo je tada istragu.

(Telegraf.rs)

Daljinac baner

Video: Brdo kamenja obrušilo se na Jablanicu: Evo šta je ostalo od litice posle jezive tragedije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bosna

    23. jun 2017 | 12:43

    Da je vijest pozitivna bilo bi u RS-u. Posto je takva kakva je, onda je u Bosni. Odlucite se vise!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA