U Srbiji svaki treći stanovnik naoružan

Građani poseduju oko tri miliona komada oružja što Srbiju svrstava u sam vrh svetske liste kada je naoružanost stanovništva u pitanju

  • 1

Građani Srbije poseduju oko tri miliona komada oružja što nas svrstava u sam vrh svetske liste kada je naoružanost stanovništva u pitanju, izjavio je inspektor u Odeljenju za javni red i mir Policijske uprave Beograd Ivan Cvijović.

Prema njegovim rečima, u proseku od 100 građana Srbije njih trideset i troje je naoružano vatrenim oružjem, a od nas su naoružaniji samo Amerikanci i žitelji Jemena.

- Treba imati u vidu, kada su statistički podaci u pitanju, da postoje osobe, recimo pasionirani lovci, koji imaju i po nekoliko komada oružja u svom vlasništvu - dodao je Cvijović.

On tvrdi da je čest slučaj da osoba poseduje legalno jedan komad oružja dok druge komade drži neprijavljeno, kao i da pravu opasnost u Srbiji predstavlja oružje koje nije registrovano.

- U Srbiji narod tradicionalno voli oružje, a zbog sukoba tokom devedesetih u regionu, danas imamo toliko naoružanja u zemlji - zaključio je Cvijović.

(Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    26. jul 2012 | 11:30

    Treba nam zakon kao u Crnoj Gori da se za svaki ispaljeni metak ide DIREKTNO U ZATVOR, bez obzira da li se radi o svadbama, svecanostima ili obocnom senlucenju

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA