Novi incident na nebu iznad Baltika: "Zapadni avioni" presreli ruske bombardere!

 
 ≫ 
  • 0

"Grupa naših aviona je konstantno bila presecana borbenim avionima nekoliko zapadnih država"

Ruski strateški bombarderi Tu-160 su izveli planirani probni let nad neutralnim vodama u Baltičkom moru, kada su ih presreli "zapadni avioni", piše RT.

Putin o sastanku sa Trampom: Videćemo se kada on i njegov tim budu spremni, nikoga ne teramo na to

Kako se navodi, incident se dogodio 15. juna, a u društvu bombardera nalazili su se i lovci Su-27.

- Svi letovi su bili u skladu sa međunarodnim pravilima održavanja vazdušnog prostora, a vežba se izvodila na iznad neutralnih voda. Grupa naših aviona je konstantno bila presecana borbenim avionima nekoliko zapadnih država. Tu su bili danski avioni tipa F-16, finski F-18 i švedski JAS-39s - rekli su zvaničnici iz ruske vojne avijacije.

Ranije je iz Helsinkija stiglo saopštenje da su finski borbeni avioni primetili pojačanu aktivnost iznad Baltičkog mora.

- Teritorijalna odbrana je naredila avionima iz Jedinice za brzo delovanje da identifikuju i fotografišu ruski vojni avion koji se našao u finskom vazdušnom prostoru - navedeno je.

Kako je izvestulo rusko Ministarstvo odbrane, ruska vojna avijacija redovno izvodi probne letove i vežbe i iznad nautralnih voda u Atlantskom okeanu, na Arktiku, Crnom moru i pacifičkom okeanu.

Pre ovog, slični incidenti dogodili su se 9. i 6. juna kada su ruski bombarderi u baltičkom moru presreli američku vojnu avijaciju koja se previše približila ruskoj granici.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA