Jugoslavija juče, Sirija danas: Makron pozvao mlade da se prisete ratova iz prošlosti

 
  • 2

Masakr na zapadu Francuske dogodio se 10. juna 1944. godine, kada su pripadnici nemačkih nacističkih SS divizija ubili 642 civila

Predsednik Francuske Emanuel Makron danas je, na komemoraciji žrtvama masakra u Drugom svetskom ratu, pozvao omladinu da se priseti ratova iz prošlosti i da se demokratskim sredstvima bore protiv današnjeg varvarstva.

RUSKI HOROR 1942. U KOLORU: Fotografija sa Istočnog fronta koja nas podseća na nekoliko važnih stvari (FOTO)

Govoreći pred 500 dece uzrasta između 12 i 16 godina na komemoraciji u Oradur-sir-Glanu na zapadu Francuske, Makron je rekao da bi voleo da može da "kaže da se to od sada dešava daleko od kuće ili da se više ne dešava", ali, kako je naveo, "Ruanda ili Jugoslavija juče, Sirija danas", a te države su "na samo nekoliko sati avionom od Francuske".

Masakr u Oradur-sir-Glanu dogodio se u okupiranom delu Francuske 10. juna 1944. godine, kada su pripadnici nemačkih nacističkih SS divizija ubili 642 civila.

Makron je obišao ruševine koje su sačuvane kao sećanje na nacističke strahote, navela je agencija AP.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Beta)

Video: Poslednji autobus sa BAS-a krenuo za Ljubljanu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Gekke Joopi

    10. jun 2017 | 21:12

    Pa ni Francuzi se ne bore demokratskim sretstvima u Libiji vec bombama i to sve zbog dvesta milijardi dolara koje ste duzni pokojnom Gadafiju, zato zavezi Merkelin potrcko.

  • Besha

    12. jun 2017 | 22:05

    Ko je gidinama sjekao glave po magrebskim zemljama i objavljivao slike kao razglednice,ko je vrsio nuklearne testove nad alzirskim seljacima i godinama otimao resurse i bogatstva tunisa,alzira,maroka

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA