Grom mu udario u kuću, izgorela i ona i 15.000 evra ušteđevine: Blagomir verovatno više neće štedeti u slamarici

 
  • 7

Plamen se pojavio na krovu pa se ubrzo proširio i na ostatak konstrukcije do samog podruma

Od udara groma Blagomiru Lukoviću iz sela Gleđica kod Ivanjice, u sredu popodne, izgorela je porodična kuća površine oko 50 metara kvadratnih.

Grom ZAPALIO KUĆU bračnom paru iz Surdulice osumnjičenom za UBISTVO!

Objekat, prepun nameštaja, garderobe, razne dokumentacije i poveće svote novca planuo je odmah nakon udara groma, a zbog drvenog materijala od koga je građen nije bilo načina da se spasi. Plamen se pojavio na krovu pa se ubrzo proširio i na ostatak konstrukcije do samog podruma.

- To se desilo oko 12.30 časova. Zagrmelo je negde tamo prema Belim Vodama, a ja sam bio malo iznad kuće, pošao kod zeta koji je udaljen stotinak metara od nas. Kad je sevnulo, video sam vatru duž električnih vodova i istog momenta je nestalo struje, sklopke su izbacile osigurače.

- Nije zagrmelo jako, kako to inače bude kad je udar groma blizu. Zovu moji i kažu potrči izgore nam zgrada. Brzo sam stigao nazad i vidim kako sa vrha krova kulja dim. Pokušao sam da otvorim vrata da bih spasio bilo šta što se unutra nalazilo, međutim od silnog dima to nije bilo izvodljivo – kaže Blagomir.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

U jednoj od četiri spavaće sobe, koliko je objekat imao, prema Lukovićevom svedočenju, u kredencu se nalazila stara i novija dokumentacija, ugovori još iz vremena njegovog dede i oca, ali i 15.000 evra i oko 50.000 dinara. Sve je nestalo u vatri.

- Brvna od kojih je zgrada sagrađena, spolja su bila premazana katranom, dok su unutra prvo premazana firnajzom a zatim lakirana. To je bilo kao luč. Pokušali smo vodom da gasimo, pozvali vatrogasnu jedinicu, ali spasa nije bilo.

- Razbio sam prozor kako bismo kroz njega ubacivali vodu, međutim povukavši vazduh iznutra je pokuljao dim i plamen – kaže vidno razočaran Luković.

Na lice mesta su ubrzo stigle i vatrogasne jedinice, a nakon požara i nekoliko inspektora iz Ivanjice i Čačka.

Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER Foto-ilustracija: Profimedia/imageBROKER

Od objekta pokrivenog maćanskom pločom, na zgarištu je ostalo nešto malo nagorelih brvana i grede koje su činile tavanicu iznad podrumskog dela objekta zidanog kamenom.

U vatri je izgorelo i sedam kreveta, jedan francuski ležaj, trosed, ormani, stolovi i stolice, velika količina garderobe i obuće, pet većih komoda i ostali nameštaj.

Porodica Luković, čija kuća nije bila osigurana, štetu će prijaviti i nadležnima u opštini Ivanjica, na osnovu zapisnika vatrogasaca i inspekcije, piše Blic.

- Šteta će se nekako nadoknaditi, sreća je što u kući tada nije bilo nikoga, inače bi bila katastrofa – kaže Blagomir.

U domaćinstvu Lukovića sa Blagomirom živi njegova žena, sin sa svojom suprugom i troje dece i snahina majka.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Nakon treninga na gradskom bazenu u Subotici devetoro dece završilo u bolnici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pile

    21. maj 2017 | 17:16

    Kad te hoce - hoce te !

  • Djurke

    21. maj 2017 | 16:39

    Kakva fora... Cuj 15.000e! Ko ce to da zna.. Sad ce da trazi odstetu neku od drzave i da se to unovci, a uzrok pozara tek treba utvrditi. Ne pije vodu ova prica. Gde bas da plane kuca sa 15ooo evra u fioci!? :) Smesno.

  • P.S.I.ho

    21. maj 2017 | 16:07

    Blagomire, crni Blagomire... pa zar u slamaricu Blagomireeeee breee !?!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA