Srpski deterdženti osvajaju Afriku

 
  • 0

Novosadski "Albus" je prva srpska firma koja je dogovorila izvoz deterdženata na crni kontinent, krajem meseca za Angolu kreće prvi kontingent od 20 tona

Novosadska fabrika deterdženata i kućne hemije "Albus", koja posluje u sastavu sistema "Invej", počeće da izvozi u Afriku, tačnije u Angolu. Krajem meseca jula, u Angolu kreće prvi kontejner od 20 tona veoma traženih "Albusovih" praškastih deterdženata "Aksal" i "Maks citrus".

- Pregovori su trajali mesecima i na kraju smo uspeli da postignemo dogovor i ostvarimo cilj da se naši proizvodi nađu i na afričkom tržištu - rekao je generalni direktor "Albusa" Milorad Vukojević.

Za sada je u pitanju izvoz deterdženta "Aksal" i "Maks citrus", ali, prema rečima vodećih ljudi u "Albusu" i "Inveju", verovatno se neće na tome zaustaviti, pre svega, zbog činjenice što novosadska fabrika u svom asortimanu ima na stotine proizvoda, koji imaju svoje stalne kupce, dugu tradiciju i kvalitet, zbog kojeg opstaju duže od jednog veka.

- "Albus" je počeo da napreduje posle privatizacije, 2005.godine i ulaska u poslovni sistem "Invej" – objašnjava Vukojević. – Od tog trenutka, naime, usledilo je intenzivno ulaganje u modernizaciju pogona, ali i podizanje dodatnog kvaliteta već dokazanih proizvoda. O tome jasno svedoče standardi kvaliteta i brojne nagrade koje "Albus" dobija na sajmovima i konkursima.

Osim praška "Aksal", "Albus" je prepoznatljiv po brendovima "Taš" i "Bohor", posebno se izdvojila kolekcija kućne "Taš all in hause", "Every day" program za kupanje, redizajnirana "Pega" bebi i dečija kolekcija, koja se proizvodi još od šedesetih godina prošlog veka.

(Telegraf.rs)

Video: Godišnjica rođenja Nadežde Petrović obeležena putem specijalne projekcije na Kuli Beograd

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA