≫ 

Jedemo krompir iz Amerike, Albanije i Egipta, a ivanjički bacamo

 ≫ 

Profesor Zoran Broćić, sa Poljoprivrednog fakulteta u Beogradu naglašava da bi bi trgovci trebalo da transparentno napišu odakle krompir dolazi

Komentari

  • Vuk

    21. maj 2017 | 07:24

    Cuj ivanjicki, naravno kad pocne zetva pokaze se kombajn na jugu srbije izmedju dva brda

  • Radikalni HAMAS

    20. maj 2017 | 16:28

    Sta je tu novo vec godinama ista priča

  • топлистанадреалиста

    20. maj 2017 | 08:16

    Кромпир само са горе Романије...

  • Србин Бар

    19. maj 2017 | 14:45

    Поријеклом сам са Сјевера Ц.Горе.Студије сам завршио од пољопривредних производа тога краја.Главни производ,оред Сточарства била је Производња Кромпира..Сађен је на надморској висини између 800 и 1.000 м.абио је чувен у читавој Југославији.Гусиње,Пчав,Андријевица,Колашин је саб свој птоизвод продабала Словенији. међутим,увођењеђ Хибрида из Холандије и Њемачке ,квалитет је опао сигурно за 80% ,док је принос дуплиран.Такав квалитет нема тржиште ипроизводња је пала домаће сорте само за кућне потребе. врдим,фа је наш крпммир далекп квалитетнији од увозног. појачати Стоп А ство,добито органдко ђубриво вратити се домаћим сортама и пласман је загарантован.

    • 19. maj 2017 | 19:46

      čarls bronson

      @Србин Бар

      Na tim studijama, verovatno ,niste učili pravopis ili se na ševeru Crne Gore ćirilica i latinica pišu zajedno, a možda je neki novi dijalekat jezika male, časne i poštene države. Šalim se, nego što se tiče pomenutog krompira, Ivanjica bi trebala da bude kao Teksas koliko se pod tim geografskim brendom nudi i prodaje. Možda jeste njegovo seme posađeno na nekom drugom području ,ali ni deca od jednog oca i dve majke nisu istih osobina. I krompir se ne piše sa velikim početnim slovom.

  • darko

    19. maj 2017 | 13:39

    Ja ne znam da li u ovoj drzavi postoji bilo kakva institucija koja kontrolise sta nam prodaju i odakle i da je velika sramota sto u najvecim radnjama,necu da spominjem imena mozda nece objaviti komentar ali da u svim radnjama u kojima kupujemo svakodnevo guraju nam budjavo i smrznuto povrce iz hladnjaca koje je polu trulo i to po nerealnim cenama i to tako godinama unazad.

    • 19. maj 2017 | 20:13

      čarls bronson

      @darko

      Radim baš na VIP (voće i povrće) odelenju jednog hipermarketa i mislim da prilično grešite u svom komentaru. Desi se poneki put da poneki komad nije dobar, pogotovo sada kada počinje sezona bostana ali to se dešavalo i meni i kada kupim nešto na pijaci, na kojoj bi nas, inače, nakupci i proizvođači pelješili da nije vikend i drugih "akcija" u objektima sličnim onom u kome radim. Uporedite, banana 110 prema 160, krompir 25 prema 60,70,80 , Luk crni stari 25 u odnosu na pijačnih 50,60 dinara. Pasulj beli uvozni za prebranac 130, a na pijaci vas lažu da je tetovac i prodaju za 300,350 ili 400 dinara . I što je najvažnije sami merite pa tako vas niko neće prevariti kao na tezgama na kojima ima dosta vaga naštelovanih na +10,+15 ili +20% , zavisi od vrste robe.

  • Krompirko

    19. maj 2017 | 12:20

    Radim sa krompirom vec duzi niz godina i ni jedan dzak koji je proizveden u Srbiji nisam video sa deklaracijom sto je krivica proizvodjaca a o kvalitetu da ne govorimo....ne znas koji je crnji i flekaviji kad preseces,TOLIKO O IVANJICKOM KROMPIRU i STARIM SORTAMA !

  • pop

    19. maj 2017 | 10:29

    Jel imamo vladu,da intervenise kad je potrebno?Ne,oni se bave raznoraznim glupostima a seljaci propadaju.Posle ,pisu nece niko na selo.Naravno nije lud.

  • Mila

    19. maj 2017 | 10:03

    Domaća jaja nisu domaća ako nisu prljava. Tako i krompir. Ivanjički krompir je ubedljivo najbolji. Pametnu domaćicu neće prevariti čist i opran krompir. A pravi srbin je pravi kada kupuje samo svoje srpske proizvode. Volim te Srbijo i volim sve u tebi!!!

  • jagoda petrovic

    19. maj 2017 | 08:31

    Ivanjicani moraju da operu krompir pre prodaje. Oni to ne rade pa ovi izgledaju lepse

  • Ljilja

    19. maj 2017 | 08:21

    Odete na selo I kupite krompir.Svako ima toliko mesta za bar dva džačića.

  • Mitar M

    19. maj 2017 | 08:20

    Van pameti...

  • NoComent

    19. maj 2017 | 08:19

    Ee zato propada ovo drzava.. osnov svake drzave je poljoprivreda iz nje se dalje razvija privredni sistem.

  • BRKA

    19. maj 2017 | 08:11

    Totije srpska privreda

  • Kula

    19. maj 2017 | 08:07

    Tako je u Rusiji iznad svakog voca i povrca koje je iz uvoza piše,tačko koja je zemlja porekla.

    • 19. maj 2017 | 11:10

      danili

      @Kula

      Ne znam da li jos ima ali pre par godina posalju me da da koupim pasulj tetovac (10 kg pakovanje). Kupim pasulj a na deklaraciji lepo pise zemlja porekla KINA.E sad kako je sorta pasulja dobila ime nisam siguran.

  • Ratko

    19. maj 2017 | 07:58

    Profit Je u pitanju u interesu uvoznika i drzave

  • Ivan

    19. maj 2017 | 07:51

    Kakav ivanjicki kupis dak od10 kg on pola dubreta stavi u dak,nema vecih lopova od prodavaca tzv.ivanjickog krompira.

  • Vaso

    19. maj 2017 | 07:43

    Iz CG sam.Sjecam se da je baba na pjacu uvijek prvo trazila krompir iz Ivanjice

  • Jagodinau

    19. maj 2017 | 07:42

    Ako Srbijo truj ovaj narod i ovako je u nestajanju , neka belosvetski otpad dokrajci populaciju a vi nastavite da se dodvoravate ubicama nase dece. Bravo vladajuca kliko samo napred.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA