Kosidba na Rajcu: Mirko Kecman pobednik, a Jugoslav Radivojević kosbaša (VIDEO)

 
  • 0

Pobednik, kome je pripala nagrada "Zlatna kosa", bio je bolji "po dodatnim kriterijumima" od Milorada Sladojevića koji je brže pokosio deonicu livade

Pobednik 40. privredno-turističke manifestacije "Kosidba na Rajcu" je Mirko Kecman iz Bosanskog Petrovca, kome je pripala "Zlatna kosa".

Šestostruki pobednik te manifestacije Milorad Sladojević iz Mrkonjić Grada, takođe u Republici Srpskoj, brže je pokosio svoju deonicu rajačke livade, ali je žiri odlučio da je Kecman bio bolji "po dodatnim kriterijumima".

U takmičarskom delu učestvovalo je desetak, a u revijalnom više od 50 takmičara iz podrajačkih sela.

Nastupile su i četiri ekipe u grupnom košenju livada tradicionalnim načinom - ručnim kosama.

Za đidiju, ili kosbašu, proglašen je Jugoslav Radivojević iz Zubinog Potoka sa Kosova, koji će rukovoditi 41. kosidbom, u julu 2013. godine.

"Kosidba na Rajcu" se svake godine održava se u nedelju po verskom prazniku Petrovdanu (12. jula) kao način obeležavanja završetka košenja planinskih livada "na mobu".

Kosidbu, među najstarijim turističkim manifestacijama u Srbiji, i ove godine pratilo je više hiljada posetilaca iz zemlje i inostranstva.

(D. Z.)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA