U Narodnoj skupštini danas su glavni Verica, Marina, Slavica i Slobodan: Evo šta su napravili (FOTO)

 
  • 0

Izložbu je organizovalo udruženje Etno mreža uz podršku Narodne skupštine i NALED-a i trajaće do 19. maja

Slavica Vasović iz Sombora, Verica Avlijaš iz Beograda, Marina Trifunović iz Pančeva i Slobodan Mitrović iz Bele Palanke, ovogodišnji su dobitnici nagrada za najbolje minijature izrađene tradicionalnim tehnikama.

Stoja Vukmanović je vezilja koja čuva zanat od zaborava: NJENA PRIČA ĆE VAS ODUŠEVITI! (FOTO)

Njihovi radovi osvojili su prva mesta na 5. izložbi rukotvorina "100 žena - 100 minijatura“ u kategorijama vez, tkanje, pustovanje, necanje i najbolji mladi autor.

Izložbu je organizovalo udruženje Etno mreža uz podršku Narodne skupštine i NALED-a i trajaće do 19. maja.

Foto: Tanjug/Naled Foto: Tanjug/Naled

Izložba „100 žena-100 minijatura“ je jedinstvena žirirana manifestacija u oblasti rukotvorina čiji je cilj motivacija žena i mladih da se učešćem afirmišu i dobiju priznanje struke i javnosti za svoj rad.

Na ovogodišnju manifestaciju prijavilo se više od 80 autora sa preko 150 eksponata iz 30 opština, a stručni žiri je za izložbu odabrao 95 minijatura od 50 autora.

Foto: Tanjug/Naled Foto: Tanjug/Naled

- Protokol Narodne skupštine, kao i republičke i pokrajinske Vlade koristi tradicionalne rukotvorine Etno mreže kao diplomatske poklone, čime promoviše autentičnost i lepotu nasleđa Srbije i stvara izvor prihoda i zaposlenja za žene na selu - rekao je Vladimir Marinković, potpredsednik Narodne skupštine.

Foto: Tanjug/Naled Foto: Tanjug/Naled

Za sve najbolje ocenjene autore obezbeđene su vredne novčane nagrade kroz sponzorstvo društveno odgovornih kompanija koje su prepoznale značaj ove inicijative i uz institucionalnu podršku Narodne skupštine i NALED-a.

Etno mreža promoviše proizvodnju rukotvorina kao perspektivnu privrednu granu koja uz minimalna ulaganja može da obezbedi zaposlenje i izvor prihoda za više od 1.000 žena iz svih krajeva Srbije i doprinese promeni imidža zemlje.

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Građani Apatina ne misle da će biti većih problema zbog većeg vodostaja Dunava

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA