HAOS U MOSKVI: Centar grada pod vodom, dvoje mrtvih! (FOTO) (VIDEO)

 
  • 1

Žestoka oluja počela grmljavinom, tokom koje su dva radnika poginula. Poplava, koja je nastala zbog kiše, potpuno paralisala centar grada. Dvoje dece teško povređeno

Dvoje radnika je poginulo od udara groma, a dvoje dece je povređeno tokom žestoke oluje koja je pogodila centar Moskve. Nepogoda je trajala dva sata, a za to vreme je čitav centar grada bio potpuno paralisan.

Poginuli radnici bili su otac i sin, koji su se nalazili na gradilištu, kada je grom udario u metalnu cev.

Prošle nedelje u Moskvi zabeleženo je tropsko vreme, a nijednom tokom poslednjih deset dana nije bilo večernjih letnjih pljuskova, karakterističnih za ovaj period godine.

Međutim, nebo je danas posle podneva za samo 20 minuta postalo sasvim crno, a jednu od najjačih oluja u Moskvi "otvorila" je strahovita grmljavina.

Kiša je stvorila potpuni haos u gradu. Vlasnici automobila pokušavali su da se izvuku iz bujica koje su preplavile centar grada. Oluja je rusku prestonicu zadesila oko 18 sati i potpuno je paralisala.

Uprkos tome što je padala manje od pola sata, kiša je poplavila ulice, a ljudi i automobili su morali da se probijaju kroz pola metra vode.

Inače, rusku oblast Krasnodarsk pre samo nekoliko dana zadesile su jake poplave koje su odnele najmanje 150 života. Postoje indicije da je ove poplave uzrokovao ljudski faktor, kao i da lokalne vlasti nisu na vreme upozorile stanovništvo na opasnost.

(M. S. / RTS / Foto: Twitter)

Video: Svečana akademija povodom obeležavanja 100 godina od osnivanja Instituta za javno zdravlje Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA