Sudiji u Nišu pokušali da zapale stan!

 
  • 0

Nepoznati vandali zapalili ulazna vrata stana sudije niškog Osnovnog suda Mirjane Mitić

Nepoznata osoba zapalila je ulazna vrata stana sudije Osnovnog suda u Nišu Mirjane Mitić, saopštila je ova pravosudna institucija.

Paljevina se dogodila 10. jula u večernjim časovima kada je u stanu bio samo otac sudije Mitić. Zahvaljujući brzoj intervenciji stanara zgrade, požar je brzo ugašen i sprečena veća materijalna šteta.

Ovim povodom sudije Osnovnog suda u Nišu oglasile su se saopštenjem kojim su najoštrije osudili napad na svoju koleginicu.

"Sudije Osnovnog suda u Nišu izražavaju najoštriji protest povodom ovog događaja koji smatraju direktnim napadom na sudiju Mitić, ali i na sve nosioce pravosudne funkcije. Pretnje sudijama i njihovim porodicama kao i napadi na njih, pretnje su i napadi na državu Srbiju. Zato država mora da pokaže odlučnost kada se takvi napadi dogode, ali mora da reaguje i u njihovom sprečavanju", navodi se u saopštenju sudija.

Oni pozivaju nadležne organe da preduzmu energične mere iz svoje nadležnosti radi zaštite psihičkog i fizičkog integriteta sudija, njihovih porodica i dostojansva suda, te da u najkraćem roku otkriju počinioca ovog napada.

"Naglašavamo da ovaj napad ima posebnu težinu jer se dogodio van radnog vremena i van sudske zgrade, već u stanu u kojem sudija živi", piše u saopštenju niških sudija.

(V. A.)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA