Tolkindan u Srbiji: Sila je jaka u Srednjoj zemlji (VIDEO)

 
  • 0

Ove godine, preciznije 25. maja “Ratovi zvezda” proslavljaju 40. rođendan uz novu generaciju poklonika, pa je izbor teme bio logičan

Oni koji u nedelju 28. maja budu došli u Centar za obrazovanje i kulturu Božidarac na drugi po redu Tolkindan, koji se ove godine održava pod sloganom "Sila je jaka u Srednjoj Zemlji" mogu da očekuju super provod!

JEZIVA scenografija najvećeg maskenbala u Srbiji!

Čekaju ih najbolji kostimi u zemlji i regionu, vrhunski kosplejeri iz svih krajeva Srbije i komšiluka, radionice na kojima će posetioci moći da saznaju najrazličitije stvari.

Od toga kako napraviti čarobni štapić i svetlosni mač, do toga kako se uz pomoć šminke pretvoriti u zombija, edukativne tribine, kvizovi, plesni nastupi, traganje za blagom, skečevi, revija nakita i mnoštvo nagrada!

Organizator dešavanja Udruženje Valinor zamislio je Tolkindan kao jednodnevnu verziju svog dobro poznatog Tolkinfesta, koja uz stalnu temu (dešavanja u Srednjoj Zemlji) pažnju usmerava na ono što je u tom trenutku najaktuelnije u svetu fantastike.

Foto: Promo Foto: Promo

Ove godine, preciznije 25. maja "Ratovi zvezda" proslavljaju 40. rođendan uz novu generaciju poklonika, pa je izbor teme bio logičan.

Tokom čitavog dešavanja biće istraživane niti koje povezuju kultno delo Džona R. R. Tolkina i jednako legendarnu sagu o Skajvokerima koja će biti analizirana iz najrazličitijih uglova, a najmlađi posetioci imaće priliku da se o borbi dobra i zla upoznaju kroz kviz koji bi mogao da im donese i simpatične poklončiće.

Povodom Tolkindana Valinor je raspisao likovne i književne konkurse za decu "Moja bajka u svemiru" i odrasle "Sila je jaka u Srednjoj Zemlji". Uslovi konkursa za male umetnike su da radovi budu originalni i da oni pisani, bilo da su u pitanju pesme ili priče ne pređu 3.000 karaktera.

Odrasli  bi, uz originalnost, morali da ponude i sponu između Tolkinovih dela i a najmlađi posetioci imaće priliku da se o borbi dobra i zla upoznaju kroz kviz koji bi mogao da im donese i simpatične poklončiće.

Dešavanje počinje u 13 časova, a uz ulaznice, koje će po ceni od 250 dinara moći da se kupe u Božidarcu na Tolkidan, svi posetioci dobiće po knjigu u izdanju “Čudne knjižare”.

Pogledajte video:

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Predstavljen Veliki atlas Srbije na Sajmu knjiga, kapitalno delo Službenog glasnika

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA