AKCIJA DECENIJE: Vojnobezbednosna agencija zaplenila veliku količinu oružja na putu za Makedoniju i razotkrila krvavi plan!

 
  • 8

Akcija je obavljena u najvećoj tajnosti ali su o njoj obavešteni načelnih VBA i državni vrh koji je, kako navodi izvor "Blica", procenio da se ne ide u javnost sa ovom informacijom

Vojnobezbednosna agencija Srbije zaplenila je veliku količinu oružja na jugu Srbije, koji je ilegalno trebalo da se transportuje u Makedoniju, a pretpostavlja se da je bio namenjen stranačkoj infrastrukturi najvećih albanskh partija čiji su funkcioneri učestvovali u oružanim sukobima u Makedoniji i na KiM, piše "Blic", pozivajući se na izbore iz VBA.

AU, ŠTA JE OVO: Carinici mu na aerodromu raspakovali kofer, a onda je izvirilo ovo čudo iz peškira (FOTO)

U Uroševcu zaplenjeno čak 312 kilograma droge!

Prema tim izvorima, prošle nedelje zaplenjeno je nekoliko hiljada pušaka, mitraljeza, minobacača i ručnih bombi, koje su pripadnici VBA otkrili u blizini Preševa i Bujanovca, dok su jedan strani državljanin i dva državljanina Srbije albanske nacionalnosti pokušavali da ih ilegalnim kanalima prebace u Makedoniju.

- Reč je o velikom tovaru oruzja koje je očigledno bilo namenjeno za upotrebu ako dođe do rasplamsavanja sukoba u Makedoniji ili možda upravo da bi se izazvali incidenti -  navodi izvor "Blica" i dodaje da je pešadijsko naoružanje trebalo da posluži čak i za eventualno preuzimanje vlasti.

On dodaje da je ova akcija bila sastavni deo aktivnosti VBA ali i drugih bezbednosnih službi koje su u okviru pojačanih mera bezbednoti po naređenju državnog vrha svoje delovanje podigle na najiši nivo.

Akcija je obavljena u najvećoj tajnosti ali su o njoj obavešteni načelnih VBA i državni vrh koji je, kako navodi izvor "Blica", procenio da se ne ide u javnost sa ovom informacijom.

Foto: Telegraf Foto: Telegraf

- Pemijer Vučić je smatrao da bi spekulcije o zapleni tolike količine oruzja mogle da posluže nekima da doliju ulje na vatru u ionako rovite političke prilike u Makedoniji - kaže izvor "Blica".

On dodaje da su o celokpnoj aktivnosti obaveštene i nadležne makedonske službe.

- Istovremeno VBA je primetila i pojacano kretnje pripadnika albanske nacionalne manjine sa područja Preseva i Bujanovca prema Makedoniji prethodnih dana. Slično je i sa Albancima sa Kosova i to pre svega onima koji su poznati kao nekadašnji pripadnici OVK - dodaje sagovornik "Blica".

Daljinac baner

(Telegraf.rs / Tanjug)

Video: Dan Vojnog vazduhoplovstva SAD I deo

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    4. maj 2017 | 09:08

    Ma nisu to Albanjezi i sipci svercali! To je neko lovacko drustvo pocelo novu sezonu???

  • Џиги

    4. maj 2017 | 10:21

    Војно обучити ратоборне навијаче и све жељне агресије,уз стручну контролу и нас добровољце дати оружје и протерати те кукавице у Албанију па нек живе у једној дфжави (нема више бомбардовања

  • Miks

    4. maj 2017 | 08:26

    Hahahahahha pa oni se granice sa albanijom i preko sar planine mogu dovuku sta hoce, a svercuju kroz Srbiju?? Koja glupost

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA