Najtužnija prvomajska ispovest: Joca nikad nije bio na moru, a tata mu radi dva posla

 
  • 23

Jedna ispovest na današnji dan posebno ukazuje na nezavidnu situaciju u kojoj se nalazi jedan roditeljski par i njihovo maloletno dete

Temom blagostanja radnika nekako se bavimo isključivo 1. maja, na Međunarodni praznik rada. Mada i tada u prvi plan ne dolaze protesti i svest zaposlenih da se treba boriti za bolje uslove na poslu, već se sve svodi na organizaciju uranka, roštilja ili eventualno putovanja.

Slavimo 1. maj, a retko ko zna da je sve počelo krvavom borbom: Evo zbog čega je danas praznik

Međutim, jedna kratka ispovest na današnji dan posebno ukazuje na nezavidnu situaciju u kojoj se nalazi jedan roditeljski par i njihovo maloletno dete.

U pitanju je, kako je objasnila korisnica Tvitera, detinjstvo najboljeg druga njenog mlađeg sin, "voljenog i dobrog deteta".

- Jocin tata radi dva posla. Jedan od "u firmi" od 8 do 4, pa "privatno" do 10-11. Srećan 1. maj. Mama radi "kod Kineza". Nikad nije bio na moru. "A izgleda da i neću". Joca nosi duge gaće ispod trenerke. U stanu mu je hladno. Ne zna zašto mama i tata ne uključuju klimu da bude toplije. Ja znam - napisal je ona.

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Suđenje Miki Aleksiću odloženo zbog njegovog zdravstvenog stanja

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nepismena

    1. maj 2017 | 15:27

    Sustina ovog teksta, ispovesti,kako god za moje shvatanje nije more,vec nemastina, da ti od svog rada u ovoj Srbiji ne mozes iole normalno da zivis. Jer su porodice pritisnute malim primanjima i ispiranjem mozga,lazima,da ce biti bolje,a sve je gore,jer ne mozes otici ni u svom okruzenju na izlet jer nemas zute banke,ne mozea detetu kupiti ni kineske patike,itd.Srz problema je izvitopereni sistem koga kvazi demokratija grcevito cuva,jer njima je sve bolje,a narod truju i lazu do istrebljenja.

  • Nena

    1. maj 2017 | 11:29

    Gospodjo!! Ako već imate vi što ne pomognete najboljem drugu vašeg sina, ja sam sa porodicom na more vodila najboljeg druga svog sina o svom trošku, jer mu roditelji nisu primali plate i pomagala tom predivnom dečku jer zaslužuje. Malo više ljudskosti nije na odmet, ne pišite priče već pomognite onako diskretno da ne ubijete ponos onome ko nema a trudi se!!!!

  • djeno

    1. maj 2017 | 22:33

    Ja imam 67 godina, nikad nisam bio na moru planinj ili banji a radio sam 4o godina, imam 3 dece a penzija27.4oo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA