Predstava koja je izazvala haos u Splitu: Vikali su "ku*vo četnička, go*na jugoslovenska", a publika ih je utišala jednom pesmom (VIDEO)

 
 ≫ 
  • 5

Grupa je sedela u zadnjem redu, držali su transparente "Odlazi sotono iz našeg grada", "Napravi performans u Srbiji", "Ne izazivajte nas"

Predstava "Naše nasilje i vaše nasilje" Olivera Frljića, koja je trebala da počne juče u splitskom Narodnom pozorištu u 20 sati, počela je sa 32 minuta zakašnjenja pošto je policija iz publike udaljila desetak ljudi, koji su držali transparente i pevali. Ova predstava je podigla tenzije u hrvatskom gradu, oni su ispred pozorišta vikali i vređali a i zabeležena je manja materijalna šteta, kako navodi Index.hr. Posle ovog haosa, usledila je i spontana rekacija publike u dvorani.

Kakav blam: Kolinda se popela na binu i poklonila se s glumcima, a niko je nije zvao (FOTO)

Grupa je sedela u zadnjem redu, držali su transparente "Odlazi sotono iz našeg grada", "Napravi performans u Srbiji", "Ne izazivajte nas" i pevali pesmu "Zovi samo zovi", a jedan od njih je ustao i viknuo "Živeo hrvatski Split". Na to je iz drugog dela publike grupa ustala i odgovorila pesmom "Kad bi svi ljudi na svetu", što je izazvalo smeh kod publike, a zadnji red je uzvratio pesmama "Pravaška se krila nose i sa time se ponose" i "Ljubi Boga i bližnjega svoga", prenosi n1info.com.

Iz mase ispred pozorišta su se čuli povici "go*a jugoslovenska", "ku*o četnička", "ku'ćeš vještice", "udbaško go*o", "cigani", "sotone", "odlazite iz hrvatskog Splita" i slično, a u jednom trenutku besna rulja okrenula se ka policiji i počela da skandira "kako vas ovo ne vređa" i "jeste li vi Hrvati". Okupljeni su tražili i da reditelj predstave Oliver Frljić bude uhapšen, ali i da se na mesto ministra kulture vrati Zlatko Hasanbegović, ministar čiji su mandat obeležili skandali, mahom povezani sa ustaštvom.

Predstava je izazvala reakcije u javnosti, pogotovo jer su za mesec dana lokalni izbori. Takođe, izazvala je veliko interesovanje, prvenstveno zbog kontroverznih scena, poput one u kojoj Isus Hrsist siluje muslimanku. Katolička crkva je ocenila da vređa vernike, a uvršćena je na repertoar festivala hrvatske drame Marulićevi dani u okviru kog je sinoć i izvedena na sceni Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu (HNK).

Pogledajte video:

Na Jutjubu postoji isečak iz sporne predstave nedavno održane u Sarajevu, pa sami možete da pogledate deo iz kontroverznog dela Olivera Frljića i prosuditi sami:

 

Daljinac baner

(Telegraf.rs)

Video: Beogradski odred Žandarmerije ispratio kolege koje su godinama čuvali Srbiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ludi kure

    26. april 2017 | 09:41

    To su sve hercegovci,koji su naselili Split.I sad su veci hrvati,od samih hrvata.I sad mislu da su nesto pametni.Ubit ce vas ta vasa mrznja,jadnici jadni.

  • Перагеније

    25. april 2017 | 12:50

    Изгледа да прави Далматинци и Хрвати полако подижу главу после 100-годишње доминације српских конвертита. Нек им је са срећом.

  • Ne

    25. april 2017 | 20:56

    oliver frljic je sotona za cjeki svijet.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA