HRVATSKA DAFINA: Karina Zamuda "ojadila" štediše za milione (FOTO)

 
  • 5

Dva meseca pre bega Karina je zvala svoje stalne klijente klijente da ulože novac, jer im je rekla kako za njih ima posebne pogodnosti. Poslednjih dana trebalo je da isplati novac, ali umesto toga je na vratima ostavila poruku: "Bolovanje!"

Karina Zamuda (35) iz Štrigove pokraj Čakovca u Hrvatskoj pouzdana je poslovna žena i vlasnica menjačnice, ali samo na prvi pogled. Naime, u njenoj menjačnici, preduzetnici su ulagali novac, a nakon određenog roka dobijali su kamate i to sve do trenutka, dok Zamuda nije pobegla.

- Poslovala je, između ostalog, na crno, kamatarenjem. Preduzetnici bi uložili novac, a nakon dogovorenog roka dobijali su kamate kakve u banci sigurno ne bi dobili. Tako je to bilo godinama, a najveći deo poslova dogovarao se bez ikakvih papira - govori poznanik.

Od ponedeljka Karinu traži nekoliko desetina klijenata i policija.

- Tražimo je zbog sumnje o prevari. Kaznenih prijava će biti verovatno više, pa još ne možemo da govorimo o iznosu - potvrdili su u policiji. Ali upućeni kažu kako je imala stotine klijenata koji su joj verovali.

- Ne mogu da verujem da je Karina pobegla s novcem. U subotu je radila i bilo je sve u redu. Uvek je imala puno klijenata. Živela je s majkom i bakom i navodno je majci na stolu samo ostavila poruku u kojoj je pisalo: "Oprosti" - rekla je komšinica.

- U pitanju su milioni. Dva meseca pre bega Karina je zvala svoje stalne klijente da ulože novac, jer im je rekla kako za njih ima posebne pogodnosti. Verovatno je već tada planirala beg sa skupljenim novcem. Ljudi su se odazvali jer su joj verovali - tvrdi poznanik. Poslednjih dana trebalo je da isplati  novac, ali umesto toga je na  vratima ostavila jasnu poruku: "Bolovanje!"

- Čuvala mi je uloženih 15.000 evra, koje je trebalo da mi vrati u prošli ponedeljak. Međutim, javila mi je da je nešto iskrslo i da je trenutno u dugovima - kaže prevareni štediša.

Takođe, Karina je pokušala da ga nagovori da kod nje uloži novac nakon prodaje stare kuće.

- Nudila mi je baš visoku kamatu, to mi je bilo sumnjivo i odbio sam. Navodno je jednom preduzetniku pozajmila 3,7 milijuna kuna, koje je pozajmila od kamatara u Zagrebu. Kako bi mogla da vraća kamatu, vrtoglavo je dovlačila klijente - kaže štediša.

Smatra se da je Zamuda imala stotinu klijenata iz cele  Hrvatske, ali da jedan za drugog nisu znali. Upoznali su se u ponedeljak.

- Na dan isplate nije se pojavila u svojoj kancelariji, a to za nju nikako nije bio običaj. Nekolicina nas je sve prijavila policiji - rekao je poznanik.

(I. D. /24sata.hr/ Foto: Fejsbuk)

Video: Ambasador Hil na proslavi 20 godina od osnivanja Centra za američke studije na FPN

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • vlada

    9. jul 2012 | 20:14

    Svinja izgleda kao da ima 65 godina

  • Tante za bufte

    9. jul 2012 | 20:00

    Karina Zamuda. Mislim stvarno...

  • hektor

    10. jul 2012 | 09:24

    Brate jel moguce KARINA ZAMUDA,brate ova ima ime za pornice,hahhaahahhaahaha,Karina Zamuda,ne verujem...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA