Nema vanrednog stanja, temperatura "samo" +39

 
  • 4

U Srbiji će posebne mere biti uvedene tek kada temperature pređu 40 stepeni, kaže načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić

Republički hidrometeorološki zavod је saopštio da će se današnje dnevne temperature kretati do maksimalnih 33 do 39 stepeni Celzijusovih. Međutim, kako kažu iz tog zavoda, osveženje bi moglo da stigne posle podne ili uveče, jer su uz pojavu lokalne oblačnosti ponegde mogući pljuskovi.

Ako se u obzir uzme takva prognoza, u Srbiji trenutno neće biti uvedena vanredna situacija zbog vrućina, jer je načelnik sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije Predrag Marić rekao da će ona biti uvedena tek kada temperature pređu 40 stepeni.

- Ako dođe do poremećaja funkcionisanja života u mestima, siguran sam da će opštinski štabovi i gradski za vanredne situacije ići na tu soluciju, što automatski znači da će i republički štab zasedati i odlučiti da li će vandredna situacija biti proglašena za celu teritiriju republike ili jedan njen deo - kaže Marić.

Vanredna situacija znači da će država učiniti sve da se uspostavi normalno funkcionisanje, što znači da će ono što je do sad bila preporuka da se ne radi u periodu koji je najtopliji postati naredba, koja će morati da se poštuje.

Kada je reč o Beogradu, i danas će biti pakleni dan. Duvaće slab vetar, promenljivog smera, dok će najviša dnevna temperatura biti oko 37 C.

Kada je reč o izgledima vremena za naredne dane, iz Hidrometeorološkog zavoda je saopšteno da da će i u utorak i sredu biti pretežno sunčano i veoma toplo, s tim da su posle podne i uveče mogući kratkotrajni pljuskovi i grmljavine.

Osveženje se očekuje u četvrtak, kada bi trebalo da stigne prolazno naoblačenje i osveženje sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, ujutru u severnim i zapadnim, a do kraja dana i u ostalim krajevima.

(Telegraf.rs / Izvor: Tanjug, B92)

Video: Srušila se zgrada u Napulju, iz ruševina izvukli tela dece

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nemanja

    9. jul 2012 | 12:37

    Alo bre rodjaci kad predje 40,ti je preslo odavno!!!!! Samo sto ne smete da kazete!!!!

  • SickBoy

    9. jul 2012 | 09:58

    Ma zasto bi proglasili vanredno stanje, sta imate od toga??? Nemojte izlaziti preko dana ako ne morate, dosta vode i resavajte se suvisnih kilograma pa ce vam biti lakse. Ovakve temperature ce od sada biti nasa realnost, imacemo dva ekstrema, veliki minus zimi i veliki plus leti a za nekih desetak godina cemo imati samo dva godisnja doba.

  • pih

    9. jul 2012 | 09:00

    Ista ovakva prognoza je bila za nedelju (juce), garant ce i sutra tako reci, samo da ne bi proglasili vanredno stanje.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA